menstruacija je neredna
Pozdravljeni !
Imam vprašanje stara sem 32 let in v je eno leto od poroda prenehala sem jemati kontracepcijske tabletev mesecu maju .imam drugo zaščito .Pojavljajo se mi neredne menstruacije sem pa imela v januarju in v februarju sedaj jo pričakujem pa je še ni .sicer je včasih na 18 dni v februarju je pa bila na 21 dni .
Ali je lahko kaj narobe ? hvala in lp
Pozdravljeni Mihaela2012!
Mislim, da ne gre za bolezen. Verjetno štejete le dni brez menstruacije za razmike, sicer bi bil ciklus prekratek. Menstruacijski ciklus se začne s prvim dnem menstruacije in se konča s prvim dnem naslednje menstruacije.
Če vam menstruacija izostane, je možno, da ste noseči kljub kontracepciji.
Brez pregleda so vse le ugibanja.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.
Moja menstruacija je tudi po prekinitvi dolgotrajnega jemanja kontracepcijskih tablet še ni uredila. Zelo niha. Zato sem nekaj preštudirala literature in se odločila da se bom testirala na hormone. Ker velikokrat naj bi jemanje kontracepcije vplivalo na poznejše neravnovesje (začela sem zelo zgodaj jemati in sem jemala neprekinjeno 10 let).
Ker imam poklic iz naravoslovne fakultativne smeri sem poiskala preko interneta inštitut, tam na Toplarniški, ki ima zdaj svoje raziskovalno podjetje in se bom prek njih testirala hormone za svoj notranji mir. In če kaj ne bo ok bom šla do zdravnice. Sem tudi brala da glede na to se ti potem uredi terapija (bioidentični hormoni, pravilna prehrana). Že močni menstruacijski krči naj bi bili simptom za hormonsko neravnovesje. In nočem da bom čez 10 let mela kake rakave spremembe hormonskega izvora.
LP
Pozdravljeni!
Pomembno je, da je menstruacija redna in ne toliko, da je enkrat na 26, drugič na 29 dni. Če imate menstruacijo vsak mesec, je to dobro znamenje.
Popolnega odgovora kaj povzroči rakavo obolenje nima nihče od nas. Nagnenje podedujemo, poznamo pa veliko snovi, ki pri genetsko predisponiranih vzpodbudi nenadzorovano rast tkiv.
Rakaste celice nastajajo v nas ves čas in telo jih prepoznava in izloča. Kaj se zgodi, da obrambni sistem ne uspe več odstraniti celic z napako, še ne vemo. Obstaja mnogo vrst raka, različnega izvora. Težko pa rečem, da to ali ono zdravilo povzroči nastanek bolezni. Takih zdravil, ki povzročijo bolezen, zdravniki ne predpisujemo!
Lep pozdrav, Sabina Senčar.