Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina menstruacija

menstruacija

Imam 25 let. Do sedaj z mesečnim perilom nisem imela nikakršnih težav. V zadnjem času pa mi je menstruacija izostala. Prvi dan zadnjega cikla je bil 24.avgust, od tedaj pa se mi menstruacija ni več pojavila. Nekajkrat sem opazila rjav izcedek, predvsem po telesnih naporih. Drugače nimam nikakršnih zdravstvenih težav. Tudi kontracepcijskih tablet nisem še nikoli jemala. Čez poletje sem izgubila približno 5 kg telesne teže, vendar predvsem na račun telesne aktivnosti. Prehranjujem se normalno. Imam 176 cm in tehtam 62 kg. Že dva meseca pa imam precej stresno delo, a vseeno ne pretirano. Kaj bi lahko bil vzrok izostanka menstruacije? Naj se zglasim pri ginekologu oziroma, koliko časa lahko še počakam?

Najlepša hvala za odgovor!

Spoštovani!

Na vsak način se oglasite pri svojem ginekologu. Tovrstne težave so lahko hormonalne narave, tudi posledica stresa, morda tudi nosečnost?! Na srečo je pri nas dostopnost ginekologa tako velika, da v primeru nejasnosti ne gre predolgo čakati….

Lep pozdrav!

Marija Rejec

Najlepša hvala za odgovor!
No, morda sem zadnjič pozabila zapisati najpomembnejši podatek in sicer ta, da spolnih odnosov še nisem imela, zato nosečnosti ne pride v poštev. Ali je vseeno možno, da se bodo stvari same uredile, saj ne bi rada jemala hormonskih tablet, če to ni potrebno.

Že vnaprej najlepša hvala.

Draga Mojca!

Seveda je možno, da se bodo stvari uredile same, vendar je pri 25 letih že potrebno redno obiskovati ginekologa, enkrat letno, iz preventivnih razlogov. Glede hormonskih tablet se boste posvetovali z njim in tudi povedali svoje pomisleke. Če se ginekologa izogibate zato, ker še niste imeli spolnih odnosov, vas lahko pomirim, pregled je možen tudi v tem primeru.

Lep pozdrav!

Marija Rejec

New Report

Close