Menstruacija
Pozdravljeni,
S fantom 5 mesecev delava na plusku. Ta mesec sem racunala ovulacijo, ki naj bi nastopila v tednu med 23.5.-30.5. (Ciklus na 29-31 dni). V tistem tednu sva pridno ‘delala’ na tem, vendar se mi je 28.5. pojavil rjavkast izcedek, vendar sem zaradi predvidene ovulacije mislila, da gre za ovulacijsko krvavitev. Tudi naslednji dan je bil prisoten rjavkast izcedek, ki pa se je spremenil v svezo kri. Tudi danes, 2.6. se vedno krvavim. Obicajno imam menstruacije 5 dni. Kar me zanima je, ali je to lahko menstruacija in ali je potrebno iti na pregled k ginekologu, zaradi tako skrajsanega ciklusa? Poleg tega pa me zanima se, ali menite da se lahko pojavijo problemi pri zanositvi, glede na moje stanje? Prosila bi le za vase mnenje, saj vem da vsega ne morete vedeti, je pa lazje, ce ti nekdo svetuje 🙂
Spoštovani,
zaradi tega, ker ste se enkrat ušteli pri računanju oziroma predvidevanju dolžine ciklusa pa res ni treba hoditi nikamor. Če je to menstruacija ali ne seveda ne vem, ampak če krvavitev spremljajo običajno znaki, ki ste jih vajeni ob menstruacijah, potem je pač menstruacija. To samo pomeni, da morate naslednji ciklus začeti šteti z začetkom te krvavitve, nič drugega in seveda zdaj ne morete prav zanesljivo sklepati o tem, kdaj bi bila najbolj verjetno ovulacija. ampak to zagato se rešuje tako, da imate pač redne spolne odnose ves čas na vsaj 2 do 3 dni in ne le v najbolj verjetnem tednu.
ts podatek sicer govori za izvenciklično krvavitev, ampak tudi v tem primeru ni treba takoj k ginekologu. za enkrat bi še počakal vsaj 2 tedna. V tem času pričakujem prenehanje s krvavitvijo, če ne neha, pa obiščite ginekologa. Če preneha in se pojavi prej kot v 21 dneh, pa tudi obiščite ginekologa.