menstruacija
Spoštovani!
Imam zelo močne menstruacije na 20-24 dni. Ta mesec se je pojavila že 16 dan ciklusa.
V sredo me je ginekolog pogledal z UZ. Rekel je, da krvavitev, ki je trajala cel teden, ni ovulatorna, ampak menstruacija, ki se končuje. Menstruacijo naj bi ponovno dobila šele čez 3-4 tedne glede na sluznico maternice. Toda že naslednji dan zjutraj sem začela močno krvaveti s srdki, v petek še močneje, vmes so tudi kepice (premer 2-3 cm).
Ali je možno, da imam še eno menstruacijo? Kako je možno , da lahko sploh krvavim, in to tako močno, če sem v prvi polovici ciklusa, glede na zelo tanko sluznico? Ali je možno, da krvavim še od kod drugod in ne le iz maternice?
Kaj pri tako močnih menstruacijah svetujete?
Je možno , da se mi je podrlo hormonsko ravnosje?
Je vzrok lahko ščitnica? Katere preiskave mi svetujete?
Lep pozdrav
Spoštovani!
Glede na to, da ste opravili pregled pri ginekologu je vaša krvavitev menstruacija, kakor tudi dodatna krvavitev, ki se je pojavila naslednjega dne, Vsekakor gre verjetno za hormonko neravnovesje, tako, da priporočam ponoven obisk pri ginekologu in morda zdravljenje s kombiniranim estrogensko progesteronskim preparatom, za ureditev ciklusa. Moteno delovanje ščitnice vsekakor lahko povzroči motnje v menstrualnem ciklusu, prvo priporočam opredeliti gonadne hormone (FSH, LH) in šele zatem morda določiti TSH.
LP