Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje menstruacija?

menstruacija?

Pozdravljeni!
Zanima me, če res ni nič resnega, če ženska pač nima menstruacije. Jaz sem jo dobila pri enajstih, potem pa jo je bilo treba enkrat pri mojih dvanajstih prekiniti, saj je trajala kar 62 dni. Tako sem prvič preizkusila kontracepcijske tablete, ki sem jih resno začela jemati pri štirinajstih (Diane 35), vse skupaj nato 5 let. Potem mi je ginekologinja svetovala, naj jih za nekaj časa preneham jemati, da vidimo, če se mi je menstruacija že uredila. Ker je dolgo nisem dobila, sem dobila ene hormonske tablete, ki pa ne ščitijo pred nosečnostjo, jemljejo pa se enako, torej vsak dan. Tako je menstruacija zopet bila … ko pa nisem več jemala tablet, menstruacije pač ni bilo – in je ni, zdaj že zopet okoli 5 mesecev (ciklus s tistimi tableti pa sem s prekinitvami večkrat ponovila).
Ginekologinja je rekla, da mi pač jajčniki ne delujejo dobro, a da to ni panike, razen če bi zdaj želela zanosit. Zanima me torej, kako je s tem – ali je menstruacija sploh potrebna.
Naj povem še to, da sem stara 21 let, visoka 158 in težka 57 kg, poleg tega pa se že več let bojujem z bulimijo.

Najlepša hvala za Vaš odgovor!

simona

Zdravo.Tudi jaz sem imela podobne probleme, da nisem imela M, kar se mi je čisto fajn zdelo, dokler nisem začela načrtovati otrok.Kar še sedaj predstavlja velik problem.Mislim, da to ni kar za zanemarit.
Tudi meni je prejšnja G rekla, da ni panike, da se bom pač morala dalj časa trudit , da zanosim.Njej se to očitno ni zdelo nič takega, pa sem se prestavila k drugi G, ki me je takoj poslala na gin. kliniko, kjer so mi postavili diagnozo policiastičnih jajčnikov.Temu je sledila operacija, pa hormoska terapija,…
Sedaj se še vedno trudim za otročička.Zato kar prosi G, da ugotovi vzrok tvojih nerednih M.Mogoče pa bi bilo tudi fajn, da ji omeniš, da se bojuješ z bulimijo, kar tudi ni kar tako za zanemarit.Mogoče pa tudi to kaj vpliva, da imaš neredne cikluse.
Pozdravček.

New Report

Close