Menstruacija
Živjo punce
Mene pa zanima ali ima še katera tako grozne menstruacije. Že en teden pred M me vse boli in težim vsem naokoli. Ko pa končno dobim M se moram pravočasno nafilat z analgetiki sicer letiva na urgenco kjer mi dajo injekcije. A se to dogaja tudi vam?
Pa še nekaj. Ali je možno, da je PCO stranski učinek po jemanju Gonala- F?
Pozdravček – Ajda J
Ajdi,
a tako te meče, ko fašeš svoje zadeve? Boooooga! A se ti ravno zdaj obetajo ti dnevi?
Za PCO malo preberi v knjigi NEPLODNOST od dr. Meden Vrtovec. Jaz sem jo že vrnila v knjižnico, tako, da ne morem še 1x pobrskati. Vsekakor je pa tam na debelo napisano o PCO. Kot se nekaj spomnim…, mislim, da tudi vsi ti hormoni prispevajo k tem težavam. Če pogledaš, gre pri PCO za hormonsko neravnovesje, oz. hormonske težave, tako, da te “strašne” arcnije prav gotovo prispevajo k temu, da se naberejo ciste.
Kdaj imaš dohtarja? Vprašaj!
Draga Ajda
Preden sem zanosila sem imela iste težave kot ti. Mene je tako bolelo zvijalo skratka umirala sem od bolečin. Samo takrat je mene ginekolog vzel v bolnišnico in mi je dal infuzijo z najbolj močnimi protibolečinskami DONALTIN ufffffffff kako so močni da 24 ur ne smeš vstati, ampak meni nič drugega ni pomagalo kot samo to. Imajo tudi injekcije samo nimajo v zdravstvenih domovih ampak samo po bolnišnicah…. Lepo sem ga vprašala zakaj me tako boli kaj je narobe? Je povedal joj gospa v vašem trebuhu se pa marsikaj dogaja. Pri bolečinah sploh vprašat ga nisem mogla tako, me je grablo, da mi je sapo pobiralo. T takšnim načinom in bolečin je meni leta 199. počil desni jajčnik na kar so me komaj rešili v Celjski bolnici, in na zahvalo, da sem res imela stručkota za gin. saj je takrat bil moj lečeči gin. dr. Simoniti sem pred časoma brala, da so ga hvalile ženske pod zdravstvo. Hočem samo ti to povedati, da se je potrudil in mi jajčnik zašil, če ne bi mu bilo lažke odstraniti kaj ne? Res še danes sem mu hvaležna. Še gin. dr. Lovšin sedanji mi je povedal, da so bolečine največ zaradi endomentrioze in to imaš ti Ajdica………… Nič se bati, ko boš sedaj v sep. zanosila te bo vse minilooo.
Želim ti lep začetek delovnega tedna
Lep sončen pozdravček
Doroteja
Pozdravljena Ajda!
Tudi jaz imam probleme pred prihodom M. Če se pravočasno ne nafilam s sredstvi proti bolečinam, sem samo še za na urgenco. Ampak to je samo prvi dan M, potem pa komaj vem da jo imam. En teden prej pa je že splošno znano, da me morajo čim bolj pri miru pustiti, ker sem sitna kar za brezveze.
Glede PCO-ja pa nimam izkušenj!
lp
Dana