Menstruacija 14 dni
Spoštovani,
če krvavitev ni posebej močna, lahko kdaj traja tudi 8 dni ali več. S tem ni nič narobe, je pa lahko neprijetno.
Spoštovani,
ob KT krvavitve praviloma niso tolikšne, da bi povzročale slabokrvnost, torej zaradi tega k zdravniku ni treba. Če bo krvavitev še kar trajala, se vseeno oglasite pri ginekologu, da pretehta možnost zamenjave za kaj drugega ali dodatek estradiola (npr. Estrofem)
krvavitve iz nožnice, ki se ponavljajo pogosteje kot na 21 dni, niso in ne morejo biti menstruacije. Morda vsaka druga od omenjenih, ampak v tem pirmeru običajno krvavitve nimajo enake intenzivnosti niti ne trajajo enako., Menstruacije so praviloma močnejše in/ali daljše. Vmes lahko pričakujemo ovulacijsko krvavitev, ki pa je običajno bolj kot krvava sluz ali izcedek, traja pa največ dan, dva.
Pozdravlejni,
18.9 sem dobila M teden prehitro drugače imam redne M na 28dni izjemoma ta je bila 1 teden prehitra. Sedaj je pa problem v tem da se krvavitev kar ne ustavi prvih 6-7dni je bila temna kri ki je zgledalo da gre proti koncu sedaj pa je vsekozi sveza kri (ze skoraj 14dni) vmes je bilo tudi kar nekaj sluzaste krvi sedaj me pošteno že skrbi kaj bi to bilo? Mi znate kako svetovati?
Naj povem še da s fantom delava na otročku.
Hvala in lp.
spoštovani,
vse kar lahko rečem “na pamet”, torej brez pregleda, je, da očitno to ni menstruacija ampak neka izven ciklična krvavitev. Kakšna in zakaj ter če je ali ni treba kakorkoli ukrepati, pa brez pregleda ne bo šlo. Spekter teoretičnih možnosti je pa kar obsežen in sega od možne nosečnosti(če za to obstajajo teoretični pogoji), preko luteinske ciste do organskih razlogov.
mag. Stanko Pušenjak, dr. med., 30.09.2024 ob 10:09
spoštovani,
vse kar lahko rečem “na pamet”, torej brez pregleda, je, da očitno to ni menstruacija ampak neka izven ciklična krvavitev. Kakšna in zakaj ter če je ali ni treba kakorkoli ukrepati, pa brez pregleda ne bo šlo. Spekter teoretičnih možnosti je pa kar obsežen in sega od možne nosečnosti(če za to obstajajo teoretični pogoji), preko luteinske ciste do organskih razlogov.
Pozdravljeni,
Stara sem 48let. Pri zadnjem pregledu aprila mi je ginekolog ugotovil da imam miom na maternici.Cista katero sem imela pred enim letom je izvenela. Do sedaj sem normalno redno krvavela vsak mesec. V oktobru pa sem menstruacijo dobila 14dni kasneje kot po koledarju in od takrat krvavim več kot 10 dni neprekinjeno in to v velikih količinah in tudi v kosih. Sedaj me že resno skrbi ker krvavitvi ni videti konca. Krvavitev spremlja rahla bolečina v sredini trebuha.
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Aha! No, pri 48 letih zelo verjetno jajčniki že pešajo in ste v nekem smislu tik pred menopavzo. V tem obdobju pa so zelo pogoste hormonske motnje. Priporočam torej, da obiščete ginekologa, da opravi pregled, če do njega ne morete, pa priporočam kar obisk ginekološke urgence, kjer bodo preverili tako vaše stanje rodil kot tudi krvno sliko, da bodo lahko ocenili, če je treba opraviti abrazijo ali bo dovolj hormonska terapija.