MENSTRUACIJA
LEPO POZDRAVLJENI
Stara sem 17 let in še nisem dobila menstruacije. Pri 13 letih sem zbolela za anoreksijo, dve leti je bilo hudo, bila sem tudi v bolnici. Takrat sem shujšala iz 48kg na 32kg. Zadnji dve leti pa se mi teža stalno malo veča, sedaj imam 65kg, velika pa sem 169cm. Mislim da ni ravno uredu, ker se šs vedno redim. Prosim, če mi poveste kaj naj naredim glede menstruacije, ker mislim da je to velik problem in da se lahko tudi zaradi tega redim.
hvala za odgovor
se opravičujem za zamudo pri odgovoru. Najprej, poizkusite najti pomoč nekoga, s katerim lahko pregledate vaš režim hranjenja, da ugotovite, kaj bi lahko storili, da se teža ustali, ali vsaj primerno narašča, če je to morda še posledica rasti ni zdravega razvoja.
veliki skoki v telesni teži so tako kot skrajne izgube teže lahko povezane s prehodno izgubo menstruacije. Običajno se menstruacija povrne po nekaj mesecih stabilne teže in rednega hranjenja. včasih traja tudi dalj. Če je vaša teža stabilna že več kot leto dni, svetujem, da se oglasite pri svojem zdravniku in pogovorite o možnostih pregleda pri pediatru endokrinologu, oz. o možnostih napotitve na UZ jajčnikov.
M Anderluh