Menopur in kratek postopek
Pozdravljene,
do sedaj sem preživela 4 icsje, jemala suprefact in gonal, v prvem postopku smo sicer zanosili in rodili v 22 tednu, zaradi tega mi je moj G stalno predpisoval isto terapijo (5 let), katere “uspeh” se ni več ponovil, vsakič sem imela dolg postopek. Sedaj mi je končno uspelo pregovoriti G, da probamo z novo terapijo, tako mi je predpisal menopur – sicer brez vsakršnih preiskav – doživela pa sem manjši šok, ker so me dali v kratek postopek, torej bom recimo v 14 dneh z vsem gotova. Kaj zdaj to pomeni? Ali je to stalna procedura z menopurjem? Skrbi me ker si moram pri zadnji injekciji menopurja dati še cetrotid, to je menda zato da se ne sproži ovulacija, nato pa šele imam prvi UZ. V glavnem kakorkoli in karkoli sem včeraj spraševala mi zdaj ni čisto nič več jasno.
Zato vas prosim, da mi iz prve roke, iz izkušenj poveste, kaj za hudiča je zdaj to.
pa pa
Tudi mene so tokrat dali v kratek postopek (tudi z Menopurjem sicer traja kakšen mesec), pred prvim UZ pa naj bi si ravno tako vbrizgala tudi Cetrotid. Ker se je že sestra čudila nad takšnim postopkom, sem poiskala zdravnika in me je naročil na UZ na sedmi dan vbrizgavanja Menopurja, ker morajo videti, kakšni so folikli, preden začneš s Cetroidom.
Glede na to, da ni vseeno, če postopek ni uspešen, ti priporočam, da nekako opraviš UZ pregled pred Cetrotidom. Pa držim pesti – za obe.
živjo še enkrat,
sem klicala na GK in vprašala zakaj cetrotid pred UZ in mi je sestra rekla, da cetrotid zato ker v kolikor so folikli že dovolj veliki, da mi bo zadržal ovulacijo in da naj se pomirim ter da pred tem ultrazvok ni potreben, pa sem jo vprašala kako pa vemo koliko so veliki ????in tudi ni bila niti malo začudeno, prej bi rekla da sem dobila občutek, da je tak standard, žal do svojega G nisem prišla, bi ga morala osebno poiskat, pa ne morem iz službe, ker nič ne vejo (za spremembo, ker drugače me bojo vrgli ven-tako so mi obljubili).
in danes je prvi dan M, kar pomeni da jutri začnem z menopurjem (drugega nimam nič) in si moram dat 3 ampule.
ali ima še katera kakšne izkušnje?
za vse nas pa močno držim pesti za čim več ++++++++
pa pa