Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost MENOPUR ALI GONAL

MENOPUR ALI GONAL

Lepo bi vas prosila, če mi lahko poveste razliko med gonalom in menopurom. Namreč do sedaj sem vedno imela gonal na katerega sem se odzivala zelo dobro. V tretjem ivf postopku mi je uspelo pridelati 8 zamrzjenčkov s stimulacijo gonala. Kot sem že omenila sem do sedaj vedno imela gonal, danes ko sem prišla na vpis pa so mi sestre dale menopur, zakaj? Kaj je razlika in zakaj so mi dale menopur, je morda ceneje za zdravstvo ::))
Bi bilo morda bolje, da bi ostala na gonalu.

hvala za vaše odgovore

lp

moja izkušnja zaradi katere sem besna na GKLJ..
sedaj sem v 3. ICSI. do sedaj sem imela zmeraj menopur.
1. postopek 9 celic: 4 oplojene (morule), 5 nezrelih, 2 vstavili, noseča, splav v 5.tednu.
2. postopek se mi je vse čudno dogajal. Stopka je padla šele po foliklu velikosti 24+ imela sem jih veliko več kot v prvem postopku (videno na UZ) potem pa šok na punkciji samo 6 celic, do ET sploh nisem prišla ker so bile vse nezrele.. čudno a ne?
3. postopek sedaj sem se z dr. P zmenila, da mi predpiše drugo terapijo in sicer suprafact in gonal, pridem na ultrazvok je bila Bokalova in mi reče kar isto terapijo. Pridem do sestr jaz takoj povem, da sem imela na napotnici napisano gonal, potem pa mi sestra pravi da je gonala zmanjkalo? halo, kaj pa tiste, ki so ga jemale in so še v postopku jemanja gonala…no potem sem šla nazaj do bokalove in je rekla, da ne bo nič spreminjala terapije, da sem prvič super odreagirala (kako če sem pridelala samo morule) in da ostajam pri menopurju. Srečala sem še dr. P in bila na začetku malo jezna, potem pa sem ji omenila, da mi je to terapijo predpisala Bokalova na UZ in je rekla, da če je ona to rekla in ona je šefica, potem pa mora tako to bit. In da bom dobila prej stop injekcijo…
Tako sedaj čakam prvi UZ, da vidim koliko foliklov je, če ta postopek ne bo uspel ne grem nikoli več na GKLJ, premišljujem celo, da bi zahtevala, da mi razveljavijo postopek, ker je na napotnici pisalo suprafact in gonal. Če potem ena šefica tako reče na UZ ne vem, zakaj potem imajo vse ostale zdravnike…pa še slišala sem, da je menopur bistveno cenejši od gonala.
no pustimo se presenetiti, na začetku sem bila razočarana, sedaj pa predvsem mislim na to, da pridem do blastocit. če ne pa juriš k Rešu.

žIVJO BETRICIJA,

Pri meni so mi pa kr sestre spremenile terapijo, je to normalno? Tud mene bodo zadnjič vidl na GKLJ. škoda se mi zdi pustit zamrzjenčke, zato jih bom pokoristila, potem pa me ne vidijo nikoli več.

Tud jaz mislim, da menopur dajejo ker je cenejši. Sem tako jezna.

ja meni so prvič spremenile sestre.samo takrat nisem imela pojma kako se stvar služi. prišla sem k njim in so rekle da je zmanjkalo. pa ker sem bila prvič tik predno so se začele počitnice sem jim verjela. zdaj me je ista sestra (una rdečelaska) spet hotela prepričat da jim je gonala zmanjkalo, pa še Bokalova je prej napisala da naj imam isto terapijo. in kot je vsem znano se zdravniki nikoli ne zmotijo in tudi če bom ne vem kakšnega hudiča tam zganjala ne bo nič drugače. jezo sem pustila za sabo, sedaj razmišljam pozitivno, da bi končno prišla do zamrznjenčkov…

Se je že zgodilo, da jim tudi menopurja kar zmanjka. To se je meni pripetilo, sredi terapije. Sem kar dolgo čakala na ultrazvok, ko sem bila končno na vrsti, mi je zdravnica določila še en dan stimulacije, pa potem pridem na oddelek po mojo dozo menopurja, pa mi pravi: ja, ga nimamo, nam je zmanjkalo. Halo?!? No, so me potem naročile, naj pridem čez dve uri nazaj, ko menopur menda že bo. Ga niso smele naročiti, dokler jim Bokalova ne podpiše, da ga smejo naročiti. Ne vem pa, zakaj ne izračunajo, koliko ga bodo rabili in nimajo na oddelku za en dan zaloge. Ne pa da zmanjka, potem pa čakajo najvišjo šefico, ona pa tudi ne priteče kar takoj.

Tudi meni se je nekaj takega dogajalo v zadnjem postopku v LJ. Prvi postopek sem imela gonal, vse naslednje menopur, za zadnjega pa sva se z dohtarjem zmenila spet za gonal. Imela sem dolg postopek, po suprafaktu naj bi začela z gonalom, pa so mi zamenjali za menopur. Ni res da ga nimajo, dajejo ga samo pcojevkam, tako je bilo meni razloženo, čes da se tudi pri njih pozna recesija. Pa zelo neprijazna je bila tista sestra ( rdečelaska). Govorila sem tudi z Bokalovo za gonal, pa mi je odgovorila, da je vseno katero zdravila mi dajo, ker sem že stara. Bil pa je to moj zadnji postopek,ki se je končal z eno nezrelo celico.Tako spet ni bilo nič, mogoče pa bi bilo z gonalom drugače?

Meni pa nihče ni kompliciral. Brez problema sem dobila gonal in še sestre so vedno prijazne.

lp

punce tud jest sm mela v vseh 4-ih postopkih menopur, zdej pa sm pošto dobla og konzilija da mam v 5-em postopku spet menopur, in sm krepko jezna na gk. lahko bi mi mal terapijo zamenjal da vidmo če pridelam mogoče kšno celico več, ker do sedaj sem imela v vseh postopkih po 6 celic, sicer so bile vse zrele sam se pa težko oplodijo. No nazadnje se je oplodila samo ena (icsi) ta pa je drugi dan nehala rast.
A mogoče katera ve kaj pomeni da mi bodo sedaj v petem postopku delal icsi+ manipulacijo
Lep pozdrav

gonal dajejo bolj mladim puncam, tako je bilo meni rečeno, pa sem bila takrat stara 33 let..je sestra rekla, da bo menopur še boljši zame. kako se lahko sestre same odločajo…in poznam par, ki se je zdravil zaradi moške neplodnosti (tako je pri nama), in je ona skoz prejela gonal..in to celo na kratek postopek.
teja kaj to pomeni nimam pojma, jaz od konzilija nisem nič dobila, čeprav je vsa stvar po 2 icsi romala na konzilij…kot sem napisala, vsakič ko prideš tja je drugače. in sestre, gupika, tista rdečelaska je vse ostalo kakor prijazna. super sestra je samo tista bjonda, z očali in malo buckasta. tista je zakon.
no sicer se pa prvi UZ bliža, bom poročala, koliko foliklčkov sem pridelala, punckija bo pa v nedeljo če bo šlo vse po sreči

No jest sm stara pa 31 pa sva tud na tem zaradi moške neplodnosti. Ful držim pesti zate, jest v nov postopek pridem šele enkrat decembra januarja.
sporoči

Tista bjonda je sestra Andreja:) In je res fajn.

Tale Andreja je res zakon!! Po zelo boleči punkciji je tako skrbela zame! PA potem, ko sem prišla na transfer – takoj ko me je zagledala je prišla k meni in vprašala kako sem. In potem ko so rekli, da transferja ne bo, ker se celice niso oplodile! Skratka, res je super!!!!!!!

Andreja je rdečelaska!

Aja, ok, jaz sem mislila blondinko z očali.

Sicer so pa itak vse 3 ful prijazne, tako, da je po eni strani čisto vseeno.

no danes je bila samo rdečelaska..še kolikortoliko prijazna.
pridelala do sedaj 7 foliklov. največji je že 23. en je 21 ostali so 18+. jutri ponovim vajo in upam, da že pade stopka. tega 23 sem nekako že odmislila, upam, da ostali zrastejo do 21. torej v soboto punkcija. bo Drobnič delal, in transfer spet on v četrtek. no da vsaj pride do transferja.
punce držte pesti.

betricija potem sva bili pa danes obe na UZ pri Drobniču. Zgleda, da sem en dan pred tabo, imam že danes stopko, imam pa cca 10 foliklov (20-24), tako da me čaka v petek punkcija in v sredo transfer.
Je to tvoj prvi transfer?
Meni so vse sestre ful prijazne.
Veliko sončkov vam želim,
Suzy

suzy to je moj tretji postopek. sem že prej gor napisala kako je potekalo.
ja danes je moj prvi UZ po jemanju menopurja. prvič zmeraj samo vodilne pogledajo. pa saj v bistvu mi je vseeno koliko je foliklov, glavno je da bom imela zrele celice in da se bodo oplodile, da bi vsaj prišla do blastocit. potem imam veliko več možnosti da zanosim, ker se počutim naravnost odlično. kar nekako čutim, da bo ratal…no sanje so dovoljene a ne?

Oprosti sem še malo nazaj prebrala.
Sanje so vsekakor dovoljene, vsi sanjamo, upamo, si želimo.
Naj ti tokrat uspe.
Suzy

Ojla,
sicer je malce zastarela tema, a me vseeno zanima, če katera ve ali obstajajo kakšne razlike med njima? Iz zgornjih postov nisem uspela razbrat, kakšna je razlika.
Vedno sem imela menopur ali puregon (ki je baje zelo podoben), sedaj imam pa Gonal.
Hvala za odgovore.

Zdravo

Ne spomnim se točno, sestava je podobna, le da je v gonalu nekega hormona več in en je še dodan in glede na PCO, je meni dr rekla, da je zame boljši gonal in če imam toliko sredstev (sem bila že samoplačnik) naj reje kupim gonal, na katerega sem najbolje odreagirala. Je pa resna razlika v ceni, vsaj takrat je bila cena 1 amp. gonala enaka trem ampulam menopura….
Sem pa imela nekaj različnih terapij in ravno na Gonal sem odreagirala najbolje, pravzaprav odlično, z največ celicami in z najbolj kvalitetnimi (od 12 celic 11 lepih zarodkov, od 22 celic 14 lepih zarodkov, nekaj jih sicer niso zamrzovali, a vseeno je ostalo veliko), čeprav sem bila starejša, imela tudi veliko Z, ki jih prej nikoli ni bilo

lp
škratek

New Report

Close