menjavanje kontracepcijskih tablet
Pozdravljeni!
Pred približno 4 leti sem začela z jemanjem KT Logest. Letos februarja so se pojavile vmesne krvavitve in ginekolog mi je predpisal Yasminelle. Krvavitve so se ponovno pojavile že po 1 tednu jemanja, zato mi je ginekolog predpisal Cilest. Cilest sem jemala približno pol leta nato pa so se spet pojavile vmesne krvavitve. Ginekolog me je pregledal in baje je bilo vse ok.Naročil mi je naj nadaljujem s Cilestom, vendar naj 12 in 13 dan vzamem 2 tabletki naenkrat. Pojasnil mi je da so krvavitve vzrok padanja hormonov. Tudi jemanje po 2 tabetki ni pomagalo-spet so se pojavile krvavitve. Ko sem odšla h ginekologu na posvet mi je brez dodatnih pojasnil napisal recept za Rigevidon. Vsakič ko sem ga vprašala, če bi bilo bolje da preneham z jemanjem tablet je rekel da ne, nazadnje pa se je zelo razburil pri tem vprašanju in mi rekel naj naredim kakor želim. Sem v dvomih ali naj sploh začnem jemati Rigevidon-pričeti moram v petek. Kakšno je vaše mnenje glede na to, da so to že moje četrte KT? Resno razmišljam tudi o menjavi ginekologa.
Vnaprej hvala za vaš odgovor.
tabletke ste morda malo prehitro menjali, lahko pa so čisto preprosto bile prešibke in rabite malo močnejše. To pa je Rigevidon. Ta kombinacija hormonov je v uporabi najdlje, je varnea in po izkušnjah tudi najbolj zanesljiva.Končna odločitev pa je vaša.
Pozdravljeni!
Imam problem in sicer takole:
Lansko leto maja sem prvič začela jemati KT. Ginekolog mi je predpisal logest. S tabletkami sem bila sicer zadovoljna, dokler se mi septembra ni pojavil rjavkast izcedek, ki je trajal 4 dni nato pa sem dobila pričakovano menstruacijo. Šla sem na posvet, sestra pa mi je rekla da naj nadaljujem z jemanjem po programu. Držala sem se navodil vendar so na začetku letošnjega leta spet nastopile iste težave. Izcedek je trajal kar 11dni nato pa sem dobila pričakovano menstuacijo. Zopet sem šla na posvet h ginekologu kjer mi je logest zamenjal z yasminelle. Sedaj ko jem drugo škatljico se mi je izcedek zopet pojavil. In sicer takoj po spolnem odnosu in traja že 2 dan. (naj povem da se prejšni izcedki niso pojavili po spolnem odnosu). Izcedek je zelo moteč čeprav ni tako močan… Nočem skakati iz tablet na tabletke ker to ni zdravo…
Prosim za nasvet oz.odgovor.
Hvala in lep pozdrav