Najdi forum

menjava zob

Pozdravljeni,
saj ne vem, če se bom prav izrazila, upam pa da me boste razumeli.

S svojimi zobmi nisem imela večjih težav, bolečin ipd., res pa je, da so bili vsi pravočasno zdravljeni in imam skoraj na vseh zalivke. Glede na ortopan mi pravi moj zobar (ki ga imam sedaj na novo), da je nekaj zob mrtvih -sama ne vem kateri.
On mi sedaj svetuje, da te zdravljene zobe zamenjam z porcelanastimi. To mi svetuje za 3 kočnike zgoraj in 2 spodaj. Z njimi nimam nobenih težav. Zobar me prepričuje, da morava za to poskrbeti sedaj in ne potem, ko bodo nastopile težave. Mene je strah menjat svoje zobe za porcelan, saj ne vem kako se bodo ti obnašali, pa tudi sedaj nimam nobenih težav. Povrhu vsega je še drago. Omenil mi je, da je potem potrebno te porcelanaste menjati na 10-14 let. Ali je to res?
Zanima me Vaše mnenje o menjavi zob, ali si naredim kakšno škodo, če čakam in ali lahko grem kam na samoplačniški pregled po še eno mnenje ali je menjava zob res potrebna? Koliko približno stane takšen pregled za drugo mnenje?

Pozdravljeni,

zakaj se je vaš zobozdravnik odločil za oskrbo s porcelanskimi prevlekami, ne vem, saj bi morala napraviti klinični pregled. Če imate na zobeh zadovoljivo estetsko in funkcionalno napravljene plombe, ne vidim razloga za nadomestitev le teh s prevlekami. Morda ne bi bilo odveč drugo mnenje, seveda ob pregledu. Glede cen je najbolje, da povprašate v ambulanti, kamor bi se namenili.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close