Menjava zdravila
Pozdravljeni!
S štirico desno zgoraj imam velike težave. Zaradi previsoke plombe mi je odmrl živec in posledično je prišlo da granuloma. Zob so mi očistili, vnesli zdravilo in zacementirali. Postopek bi bilo potrebno večkrat ponoviti, vendar zaradi spleta okoliščin zdravilo ni bilo zamenjano daljši čas. V tem času se je cement obrabil, zob ni imel nobene opore več in se je začel majati. Ker je bil moj zobozdravnik odsoten, sem šla k privatniku, ki mi je zob odstranil (samo kronski del, korenino še imam), zamenjal zdravilo in rečeno je bilo, da je potrebno po 2-3 tednih to ponoviti. Vendar sem k svojemu zobozdravniku naročena šele čez 2 meseca. Sem v dilemi-naj počakam ta dva meseca ali je lahko za zob že prepozno? Na koliko časa približno naj bi se menjalo zdravilo?
Naj omenim še, da je vrhnji del korenine po besedah zobozdravnika nekako ukrivljen, tako da tega dela niti ni mogoče doseči.
Zahvaljujem se vam za odgovor in vas lepo pozdravljam
Pozdravljeni,
moj nasvet je, da vsaj kadar gre za zdravljenje zoba, zobozdravnika ne menjate. Najslbše je, da zob zdravite pri več zdravnikih, ki ne morejo vedeti, kaj je delal njihov predhodnik. Jaz z zdravljenjem zagotovo ne bi čakala 2 meseca.
Srečno.