MENJAVA ELEKTRIČNE OMARICE
Zanima me, če ima kdo izkušnje z menjavo elektične omarice v stanovanju. Trenutno imam še prvotno (iz približno leta 1964) z 10-imi varovalkami, dvotarifnim števcem in trofaznim tokom. Ker so mi iz elektra sporočili, da imajo namen menjati stari števec z avtomatskim, bi kar njih prosila, da opravijo še zamenjavo omarice s FID-i. Sicer bom poklicala v ponedeljek na elektro, me pa zanima, če kdo ve koliko približno to stane, da me ne bo kap:) Hvala.
Živjo…
…pust. :o)
Če me sopmin ne vara, je takrat električist zračunal okoli 50 cvenkov + materijal, torej omarica in avtomatske (FID) varovalke, ki znesejo tudi slabih 50 EUR… od oka…
Skratka tudi naš blok šteje tam okoli 50 let. Električist je odklopil varovalko od stanovanja v glavni omarici, v stanovanju vse odklopil, “pošemal” zid, da je nova omarica sedla v odprtino itd.
Srečno
Prva varianta se sliši prelepo, da bi bilo res:) Ni mi sicer jasno na kakšen princip delujejo novejše omarice in kako se jih montira, ampak moja stara je dost velika (45x 50cm), novejše so pomoje manjše, zato mi ni jasno kako bodo zapolnili luknjo, ki bo ostala okoli manjše omarice. A te ponudbe ste vi dobivali od elektro distributerja al od zasebnih električarjev? Najlepša hvala za vaše izkušnje.
Pozdravljena,
cene, ki jih je navedel @frantko so kar realne.
Luknjo bodo mojstri zapolnili s siporexom. Ponavadi pa je omarica, katere mere navajaš le tako velika plehnata “škatlja” privita na zid s štirimi vijaki (ali gleda mogoče iz stene cca 3-4 cm?), odprtina za njo pa je precej manjša.
Lep pozdrav,
Mag dom,
Gorazd