menjava denarja
Zanima me, ce je imel ze kdo kaksne izkusnje z menjavanjem vecjih kolicin denarja – milijon SIT in naprej v tuje valute. Je to treba kaj naprej narociti, zelijo kaksno identifikacijo, kje je najboljse to izvesti ipd.?
Hvala
jaz v banki nisem imel nikoli problemov s taksnimi kolicinami denarja. manjse menjalnice verjamem, da si tega nocejo privosciti
po kolk si pa menjal in kje?
a rabiš keš, al… Ker en bolj elegantnih načinov je da odpreš na transakcijskem računu še devizni račun ter enostavno preneseš iz toalrskega na devizni račun (tut najcenejše). Nato pa enostavno ta denar po wire pošlješ kamor hočeš (provizija mislim da je 0,2%).
Če rabš keš je pa druga pesm
Zlat nasvet!
Menjuj največ 2,5 mio sit dnevno – če je res cifra visoka – ne hodi menjavat več kot 3 mio naenkrat ker ti znajo zagrenit dan , mesec, leto ali življenje – oni temupravijo preprečitev pranja denarja….poreklo, …..malo po malo da ti ne naprdijo kakega osla za vrat!
obratno!
Raje se dogovori v kaki manjalnici , dobiš lahko boljši kurz.
ja, to vem. 3,000,001 je meja 🙂
mi lahko predlagas kaksno dobro menjalnico? razmisljal sem o wilfanu. hocejo oni kaksno identifikacijo?
Rade volje bi ti kaj predlagal;problem je v tem , da sem z obale….in vaših menjalnic ne poznam.
Pri teh cifrah strogo ne sme biti provizije pri menjavi!
Stvar je taka:
Če denar, ki ga želiš menjati ni sumljivega porekla, oz. je pridobljen na zakonit način, ga boš najbolje zamenjal v banki (bolje kot v katerikoli menjalnici). Vse menjalnice morajo tako in tako sodelovati z eno od poslovnih bank, kjer od njih kupujejo oz. prodajajo devize po precej ugodnejšem tečaju. kot ga potem prodajajo oz. kupujejo od nas občanov. Na ta način tudi ustvarjajo profit. Pri večjih zneskih denarja, pa tudi banka
nudi t.i. individualni tečaj. Vendar moraš vedeti, da so to zneski od cca. 100 miljonov dalje.
Zadnjič sem komot menjal pri eni zasebni menjalnici + 900.000 SIT. Ni bilo nobenih problemov, nobenih vprašanj. Prišel, menjal, odšel.
Res je, menjavo vecjih zneskov je pametno narociti – pri Wilfanu mislim, da je dovolj narociti zjutraj za popoldan, ce pa hoces biti siguren, pa raje prejsnji dan (isti sistem v glavnem velja tudi za banke).
Nad 3 milijone SIT te pac popisejo (rabis osebni dokument) zaradi event. preverjanja zaradi pranja denarja, ampak ce je denar zakonito pridobljen, je tudi vseeno, ali te preverjajo ali ne.
Forum je zaprt za komentiranje.