Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Menjava amalgamskih zalivk

Menjava amalgamskih zalivk

Spoštovani,

včeraj sem bila pri zobozdravniku, kjer sem prebrala brošuro o pravilni menjavi amalgamskih zalivk in razstrupljanju s Chlorello.

Spominjam se, da mi je pred leti moj prejšnji zobozdravnik (ki je bil do mene izredno neprofesionalen), zamenjal nekaj amalgamskih zalivk, vendar je postopek izvedel kot da gre za običajno, “belo plombo”. O možnem vdihavanju hlapov živega srebra mi ni povedal prav ničesar. To je bilo približno 10 let nazaj.

Ali je pri odstranjevanju amalgamskih zalivk torej potrebno razstrupljevanje ali ne? Ali je vdihavnje hlapov, ki se sprostijo pri odstranjevanju lahko škodljivo za organizem ali ne? Ali bi me bil zobozdravnik dolžan opozoriti na vdihavanje hlapov?

Najlepša hvala za odgovor

Pozdravljeni,

najboljše informacije v zvezi s tem vam bo zagotovo podal Damir Škripec, zasebni zobozdravnik v Ljubljani, pa predlagam, da se obrnete kar nanj.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close