Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Menjava amalgamske plombe

Menjava amalgamske plombe

Pozdravljena,
na šestici imam veliko amalgamsko plombo staro 20 let. Zob je mrtev in uspešno zdravljen.
Zanima me ali bi jo bilo primerno zamenjat? Kakšna je življenjska doba amalgamske plombe? Skrbi me, da bi bilo zaradi menjave plombe potrebno obnoviti tudi zdravljenje koreninskih kanalov. Stara plomba je sicer nepoškodovana. Skratka, zanima me ali se da
odstraniti samo amalgamsko polnitev in jo nadomestiti z belo? Ali je bolje tak zob pustiti pri miru dokler ni res nujno?
Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

kaj je najbolj smiselno pri vas, vam žal lahko povem ob pregledu. Amalgamskih plomb se načeloma ne menja dokler se ne pojavijo poke ali špranje, razen če si želite estetskih rešitev. Koreninskih zdravljenj ne obnavljamo razen, če je to potrebno ( bolečine, procesi, vnetja, poroznost ipd.). Iz tega lahko povzamete, da je bolje zob pustiti pri miru, če vam ne dela težav in če vam estetsko ustreza.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close