Menjava AM
Pozdravljeni,
doma imam dobra dva meseca staro dojenčico ki se večinoma hrani z AM.
do nadaljnega sem jo hranila z Aptamil comfort ki je namenjen krcem. Po tem mleku (ki je precej gosto) je takoj po hranjenju kazala znake zadovoljstva, podrla kupcka in mirno spala. Tezava je bila le v prebavi saj je imela zeleno in smrdece blato in ni odvajala vsak dan.
Zato sem ji 10 dni nazaj kupila škatlo Aptamil pronatura (obicajno mleko ki je veliko bolj tekoce). To mleko pije dober teden. Zadnje tri dni opazam simptome podobne prehladu (zamasen nos, tezko dihanje ki spominja na smrcanje, kihanje in kasljanje na vsake toliko), ki pa niso prisotni ves cas. Sprva sem mislila da gre za prehlad ampak z aspiratorjem ne poregnem ven nicesar, deklica pa med pitjem po flaski pozira normalno in smrcanje se na trenutke tudi umiri.
Vljudno prosim za vase mnenje – torej ali je mozno da dejansko ni prehlad ampak gre za kaksen refluks?
Ali je lahko razlog menjava AM?
priporocate da se vrnem nazaj na prvotno mleko?
hvala in lp
Lahko gre tudi za refluks. Dvignite vzglavje, opazujte. Lahko up0orabite AR formulo, vendar se bo morda pokazalo kaj drugega (zaprtje npr). Včasih je potrbno samo počakati8, da otrok zraste:=(