Meniskus
Spoštovani dr Pilih,
Prosim vas za vaše mnenje glede mojih težav. Leta 2015 sem opravila artroskopijo kolena in sicer je takrat MR pokazal rupturo posteriornega roga medialnega meniskusa.
Opis poteka operacije: pogačica je precej lateralno pomaknjena, sicer brez hrustančnih poškodb, medialno najdena poškodba medialnega meniskusa, na meji med 1/3 in 1/4 ga odstranijo, lateralni meniskus nekoliko zmehčan, brez nestabilnosti.
Ker imam že nekaj mesecev bolečine v tem kolenu, tudi v mirovanju, hoji po stopnicah, koleno je ves čas nekoliko otečeno, sem ponovno opravila Mr. Ta je pokazal minimalni izliv in ruptura medialnega meniskusa na prehodu korpusa v zadnji rog poteka horizontalno in prekinja spodnjo artikularno ploskev.
Ortoped je mnenja, da je to slikanje pokazalo staro poškodbo kolena in da je meniskus bil že odstranjen. Prosim vas za vaše mnenje.
Najlepša hvala za odgovor!
Spoštovani,
v izvidu so navedli minimalno prekomerne tekočine v kolenu (posledica draženja) ter vodoravno raztrganino zadnjega dela notranje vezivno-hrustnančne ploščice. Takšne raztrganine običajno ne povzročajo večjih težav.
Za konkretnejši odgovor, bi moral klinično pregledati vaše koleno in posnetke MR.
Spoštovani,
v Kliniki Arthron izvajamo le privatne operacije.
Prosim.