Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Menierov sindrom

Menierov sindrom

Spoštovani!

Težave pri možu so se začele pred kakšnimi 10 leti. Pojavilo se mu je piskanje v desnem ušesu, kasneje pa tudi vrtoglavice in slabosti. Dobil je diagnozo Menierov sindrom. Na desno uho tudi slabše sliši. V začetku so bili napadi zelo pogosti in hudi. Enkrat je trajalo 3 mesece, da se je stanje umirilo. Jemal je zdravila Adavin in Torecan ter Librium.

Potem se je stanje tako umirilo, da ni imel težav kar precej let, nekako 6-7 let. No, občasno se mu je pojavljajo piskanje v ušesih, vendar pa do hujših vrtoglavic in slabosti ni prihajalo.

Zadnje 3 mesece pa se mu je stanje spet poslabšalo. Pogosteje se pojavljajo slabosti in vrtoglavice, ki jih včasih z zdravili uspešno prepreči, včasih pa so napadi tako močni, da večkrat bruha, obliva ga mrzel pot…

Ponovno jemlje Torecan in Adavin, medtem ko naj Libriuma ne bi bilo več na tržišču.

Zanima me, kaj bi lahko bil vzrok, da so se po toliko letih “mirovanja” napadi spet ponovili? Ali je možno, da na to vpliva tudi psihično počutje (skrb pred izgubo službe, druge zdravstvene težave?).

Ali je res, da je težavo možno odpraviti z operativnom posegom?

Za vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam

Spoštovani!

Na ponoven pojav težav Menierovega sindroma lahko vpliva tudi stres.

Obstaja vrsta različnih načinov zdravljenja: od kirurških do farmakoloških. Ampak na žalost, nobena od teh zdravljenj ni preveč učinkovita.

Lepo pozdravljeni, B.O.

pozdravljeni ko sem mel infekcijo dihal sem prvic delal dihalne vaje (nebi smel) v trenutku mi je ratalo zelo slabo in piskalo v usesih to je minilo v 2 dnevih ko sem prebolel infekcijo sem sel na trening (plavanje pod vodo v bazenu na dah) ko sem prisel domov mi je bilo spet malo slabo drugi dan pa sem spet delal dihalne vaje ko semizpihal zrak in zajel na polno pa mi je kot z jasnega udarilo piskanje slabost mislsil sem najprej da me je kap .tako sem imel 10 dni slabosti nic vrtoglavic nikoli sel sem 2x na urgenco use ok srce kri pluca tudi nevrolog me je pregledal in otoringolog use ok .klical sem stareta po tel rekel mi je da naj bi slo za drazenje labirintisa.po 10 dneh sem bil ze dobr dvignil sem nekaj tezkega pa mi je spet zacelo kukr da bi mel plin u glavi pa slabosti iz glave.to se mi sedaj vleče ze 3 mesece po 2 tedna sem lezal ker se mi je ze ob govorjenju poslabsalo skoraj da bi zgubil zavest.nato sem sel na sillo na noge in ignoriral slabosti v 3 dneh sem bil ze skoraj normaln.nato pa sem dobil vročino nweme zakaj mogoče je bilo telo utrujeno in mi je spet zacelo nazaj slabost .moram samo se slikati glavo.upam samo da nimam meinrove bolezni .kaj vi menite ob tem kar sem delal dihalne vaje zadrzevanje sape in infekcija preprican sem da je to zaradi infekcije tako tudi drugi pravijo. lp robert

New Report

Close