Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Meni ni čisto nič več jasno! HELP!!!

Meni ni čisto nič več jasno! HELP!!!

Hujšam že en mesec (brez prekrškov) a teža je še zmeraj ista. Tudi kilogram nisem izgubila, kvečjemu sem še kakšnega pridobila. Stara sem 26 let, velika 170 cm in težka 57 kg. Mogoče bo kdo rekel da je to idealna teža, vendar verjamite mi da ko se pogledam v ogledalo ni niti slučajno podobno idealni teži. Še nikoli nisem imela toliko kg. 10 let nazaj sem imela največ 56 kg in sem shujšala na 50 kg, in se teže držala kar 8 let. Če se spomnim diete ki sem jo imela takrat, ni bila nič posebnega in sem z lahkoto izgubila tistih 6 odvečnih kg. (brez gledanja na OH in beljakovine in kaj paše skupaj in kaj ne itd….) Jedla sem vse, samo v manjših količinah in pa izogibala sem se maščobam. Če sem bila lačna sem jedla sadje, pa tudi če je bilo to zvečer (tudi banane)….

Ne vem pa kaj sedaj delam narobe?!? Hotela sem uspešno in predvsem zdravo shujšati, zato sem veliko prebirala o hrani o beljakovinah in OH, ter o visokem GI. Celo prebrala sem da ni priporočljivo jesti sadje zvečer, ampak zjutraj a še tega ne v velikih količinah.

Tako da že cel mesec jem zelo zdravo, več obrokov v majhnih količinah, predvsem zelenjavo, kruha in izdelkov iz bele moke se izogibam, od mesa jem samo piščančja prsa in pa ribe, včasih meso nadomestim s sojo. Hrane z visokim GI ne jem, sladkarij ne jem, pečem vse na olivnem olju in še tega dam samo kapljico, samo toliko kolikor je nujno potrebno……Poleg tega redno telovadim in pa vsak drugi dan delam vaje z utežmi. (Prej že 2 leti nisem nič telovadila) Tako da res ne vem kaj je narobe. Mislim pa da bi se mi v enem mesecu že moralo malo poznati na teži, ali se mogoče motim.

Trenutno sem zelo v dvomih koliko je tukaj resnice o tem kaj lahko jemo skupaj in kaj ne in o visokem GI in kaj šele o sadju. Lepo vas prosim, še babice so nam govorile kako je sadje zdravo in jejte čimveč sadja, tukaj pa preberem da se ga moram izogibati. KAJ JE ZDAJ RESNICA?!?

Ali je z mano kaj narobe ali pa s temi vašimi dietami. Nočem kritizirati, trenutno rabim pomoč, saj res ne vem več kaj narediti.

Lep pozdrav, pa brez zamere!

P.s: Pa prosim ne mi govoriti da teža na tehtnici ostaja ista zaradi pridobivanja mišične mase. To ni to.

Živjo!
Nikjer v tvojem sestavku nisem zasledil ničesar o gibanju?? Sama sprememba načina prehranjevanja ti ne bo prinesla želenih rezultatov.
Omisli si rekreacijo! Tek, kolesarjenje, odbojka,morda fitnes… karkoli. Trikrat na teden po urico ali malo več potenja bo čisto dovolj za začetek:)

Lp, Outsider

Živjo še enkrat!

Saj sem napisala da prej nisem telovadila skoraj 2 leti sedaj pa vsak dan ali tečem ali pa grem na aerobiko, kjer se pošteno spotim. Pa še vsak drugi dan dvigujem uteži za roke in za noge in naredim kar nekaj (pravilnih) trebušnjakov. Zaradi tega pa mi ni jasno, ker po mojem bi morala izgubiti v enem mesecu vsaj kakšen kilogram. Ne vem kaj delam narobe?!?

Prosim za pomoč!

Lep pozdrav!

Kaj pa če bi si raje zmerila obseg, kot pa da se vagaš? Mogoče se ti na kilah ne pozna zaradi mišične mase, na obsegu pa se definitivno vsaj malo pozna.
Sicer pa jaz še vedno mislim, da ne rabiš hujšat. Da se to samo tebi zdi, da si predebela, ostalim pa sem prepričana, da se ne. Razen če res niso mahnjeni na tiste suhice!Jej normalno, pa gibaj se, pa ohrani teh 57 kgoz. raje glej na to, da izgubiš špeh, ne pa kile. Jaz jih imam tudi 56 oz. 55 kg pri 170cm, pa se mi ne zdi, da bi morala shujšat. Nisem suhica, sem pa zadovoljna s svojo postavo. In po moje je 50 kg premalo za 170 cm.

Lp,

Meni se te diete zdijo itak en lari fari. Zakaj pa sedaj ne poskusis samo z zmanjsanjem kolicine obroka, kot si vcasih. Meni je tudi to dovolj, ne pa da se bi ukvarjala z GI in podobnimi bedarijami. Sadje je vsekakor najbolj zdravo.
Res pa je, kot je nekdo napisal. Poskusi si meriti obseg telesa in ne glej toliko na kile.

LP!

Ni vrag da shujsas, ce jes manj. Men se zacnejo mascobe topit kot led ko ga das iz zmrzovalnika, ko jem manj kot obicajno. Treba je najti tisto kolicino dnevnih kalorij, ko zacnes hujsat.

Če ješ zdravo še ne pomeni, da boš shujšala. Dejstvo je da še vedno poješ preveč. Ker, če hočeš shujšat moraš pač nekaj tednov bolj ali manj stradat. Potem pa se seveda zdravo prehranjuj, da se ne boš zredila.

No, kljub temu, da pravis, naj ti ne omenjamo pridobivanja misicne mase, sem tudi jaz mnenja, da se ti izguba kilogramov ne pozna ravno zaradi tega. Malo pomisli – pravis, da vsak drugi dan dvigas utezi, pa teces… To se nekje mora poznati, se ti ne zdi? Jaz sicer nisem strokovnjak, vendar kakor vem, dviganje utezi nikakor ne spada med aerobne vaje, tako da s to dejavnostjo ne bos izgubljala kilogramov, pac pa pridobivala misicno maso – in s tem tudi kilograme. Saj glede na tvoje kile in tezo bi bila to mogoce se najpametnejsa resitev. Poglej, zadnje case tudi meni govorijo, da sem spravila dol kar nekaj kil, pa se po tehtnici ne pozna prav veliko, vendar je to ocitno tudi zaradi misicne mase – vec gibanja in podobno. Mogoce bi bilo dobro, da malo povprasas tudi tvoje bliznje, ki znajo opazovati, ce se jim zdi, da si shujsala. Pa saj moras to tako ali tako videti tudi na oblekah, kar pa slisi na ime merjenja obsega.

Punca,

1. nisi več stara 18 let,
2. tvoja teža je OK in to brez debate, če pa po tvoje ni – imaš resen problem, ne v teži ampak bojim se da v glavi (sorry),
3. sadja se ne izogibaj, le zvečer se ne najej banan ali kaj podobnega,
4. nadaljuj s tako prehrano in telo bo naredilo svoje…nekaj kg pa tudi potrebuješ, mar ne?
5. preberi knjigo (če že hočeš) S PREHRANO DO VITKOSTI in ugotovila boš, da delaš vse OK

Veliko veselja ob hrani in ne sekiraj se, ker res nimaš nobenih težav s težo.

Sam hujšam, vendar se ne obremenjujem s prehrano. Hujšam do kg na 7-10 dni, vendar sam imam resnično preveč kg.

LP
Frenky

če delaš vaje z utežmi, potem res pridobivaš mišično maso. Poskusi z ultralahkim tekom- to pomeni, da se ti utrip ne sme dvigniti nad 13o udarcev na minuto. Če si že tako zelo obremenjena s težo, potem moraš nekaj narediti. Ne omejuj se pri prehrani, ker je zdravo jesti bistveno. Uteži so pogojno dobre- omejene so na dele telesa in res delajo na mišice- torejse ti mišična masa res povečuje. Torej- vsak drugi dan teči- (dvakrat do trikrat na teden) po eno uro in boš pridobila na pravih mestih prave stvari in teža bo drugačna. sicer pa ti bom tako povedala- visoka sem 17o, težka od 68 do 71- kot pač narekuje letni čas- poleti sem izrazita športnica zunaj, pozimi pa na orbitreku in sobnem kolesu izgubljam maščobo. mišic na naših telesih je veliko, veš. moja ritka je čist trda,noge tudi. poskusi. tehtnica ni vedno merodajna.LP in imej se rada.

New Report

Close