Najdi forum

meni je zelo pomembno

mene pa zanima kako bi jaz 100% ugotovila ali je nekdo še zmeraj narkoman, brez, da bi ga testirala in ne da mu pregledujem roke in mu v očeh vidim ozke zenice?

zanima me tudi, kje po telesu se narkomani največkrat “pikajo”? ta , ki ga jaz poznam je imel vbode na levi roki, tam kjer ti zdravnik vzame kri. če jih ni imel tu pa ni hotel sleči majice. kje pod majico bi jih lahko skril?

zdaj pa še najpomembnejše. če dolgoletni narkoman, več kot 10 let, pravi, da je prenehal z drogiranjem brez komune v prej kot v 4 mesecih ali mu lahko verjamem? poleg tega, da zraven še zmeraj laže, odklanja pogovore, si skozi sposoja denar in druge stvari čeprav ima službo?

ko berem po forumih, revijah, knjigah zmeraj zasledim, da ozdravljeni narkomani zmeraj na novo zaživijo.

zelo veliko bi mi pomenili čim bolj natančni odgovori. prosila bi tudi čim hitrejše odgovore.

Pozdravljeni!

Predvidevam, da govorite o uživanju heroina.

100% boste težko ugotovili ali je oseba zasvojena (ali uživa psihoaktivne substance do te mere, da ne obvladuje več lastnega življenja) ali ne brez urinskega (so na voljo v vseh lekarnah) ali krvnega testa.
Tipični znaki so ozke zenice, dremavost (“kinkanje”), nezainteresiranost za pogovor – v času omame. V času brez droge pa se lahko pojavijo znaki abstinenčne krize – nemir, agresija, slabost, bolečine v mišicah, prekomerno potenje, pomanjkanje spanca…
Intravenozni uživalci heroina si vbrizgavajo heroin v žile po celem telesu (roke, noge…).
Nekateri zasvojeni uspejo uspostaviti in ohraniti dolgotrajno abstinenco od drog. Predvsem pa spremenijo način življenja. Kar pomeni bolj odraslo in bolj odgovorno življenje (brez laži in z zdravim odnosom do denarja).

Srečno.

Lep pozdrav! Suzana Društvo Projekt Človek Tel:059 711 796

hvala za zares hiter odgovor, hvala!
za heroin sem sparaševala, ja.
res sem nujno potrebovala vaš odgovor saj je potrdil kar sumim, samo ta ki ga jaz poznam stalno trdi, da je nehal s “tem”. potne kapljice po čelu ima tudi pozimi, ko ima bundo oblečeno… in čisto vse simptome ima, ki jih vi navajate. upam , da bom sedaj prav ravnala in uspela urediti.

Pozdravljeni!
Zanima me ali je možno, da bi otrok začel uživati drogo pri 12. letih in jo užival 2 leti, nato pa brez komune ali kakršne koli druge zdravstvene pomoči v nekaj mesecih uživanje opustil?
Že v naprej se zahvaljujem za vaš odgovor!

Bučka….seveda je možno,da otrok pri 12 letih uživa drogo(čeprav nisi napisala kakšno),smatram da ne travo ampak kašno tršo varjanto.Tudi nisi napisala kako pogosto je bilo uživanje v teh dveh letih.Ja če je užival te dve leti drogo enkrat na mesec(kar pa je sigurno ni) bi mooogooočeee še verjela,da se je rešu brez komune oz. zdr.pomoči. drugače pa ne verjamem,da se teh stvari rešiš na tako lahek način.Dve leti rednega jemanja npr.heroina pa se zjutraj zbudi in reče:ah danes pa ne bom vzel horsa(in bilo kašnega nadomestka) in živel je srečno do konca svojih dni…..NEMOGOČE! če bi bilo tako lahko bi se marsikateri narkoman odloču to z danes na jutri.pa ni tako.

Lahko ti dam primer mojega moža….pri 11 začel kadit travo,do osemnajstega je jemal vse razen “trdih” drog,pri 18 heroin,pri 22 je pod prisilo staršev šel v komuno,bil tam 26 mesecev(že na verifikah se je zadeval),pobral se iz komune in nadaljeval z heroinom in vsemi substitucijami razen metadona,pri 26 je spoznal mene in mi valjda obljubljal use živo,lih tako je nadaljeval z heroinom,tabletami in substitucijo,pri 28 šel na detoks k Kastelcu,se pobral domov po mesecu in pol,bil en mesec uredu nato nadaljeval z drogiranjem,jaz sem zanosila,rodila,on se je še vedno zadeval,zdej bo čez manj ko mesec dni star 30 let in je 4 mesece v komuni(na svojo željo)!da ne govorim kaj vse se je med nami dogajalo v teh štirih letih ki smo skupaj….ampak kljub vsemu ga ljubim in ga nebi menjala za nič na svetu!!!

New Report

Close