Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Mene pa nekaj zanima

Mene pa nekaj zanima

In sicer, ali je med vami kakšna kadilka, ali pa kofetarica, ali pa kar oboje?
Verjetno tudi to vpliva na naše probleme, zato sem jaz zdajle v fazi odvajanja.
Verjetno me bo sedaj kakšna linčala, ampak smo že vajeni. Vsi smo samo ljudje, kajne?

LP

In potem vse tiho je bilo. Zelo uživam v pitju kave ob cigaretu. Če bi bilo tako bi potem vse ženske ki kadijo in pijejo kavo bile brez otrok. Veliko razmišlam o tem da bi nehala vendar… Upam da me ne boste preveč okarale ali pač
Eva

Kadila in pila kavo tudi v postopku IVF, pri vsej zadevi mi je pomagala sestra iz klinike,ki je tudi kadila in pila kavo in me je celo povabila v bližnji buffet,nevem kako se že reče,ker nisem iz Ljubljane in sva tam veselo rauhale in pile kavo.Postopek IVF prišla enkrat odšla kot zmagovalka.Mislim,da nima vpliva(nekaj že ampak………)
Veselo kajenje!

Sem bolj kadilka kot pa kofetarica. Trenutno sem v krizi identitete in pač kadim, čeprav sem noseča. Žal si ne morem pomagati.

LP

Marja

Hojla tud jaz neponosno priznam, da spadam v to grupco. Zberem le toliko moči da takrat, ko sem v postopku, preneham s kajenjem. Nazadnje sem bila ˝trezna˝, torej brez cigaret, od 18/02 do 28/04. Ko dobiš M pa se je treba nekako potolažit in takrat cigaret prav dene, a ne?
Svečano pa obljubim, da bom takoj, ko bo test pozitiven nehala kaditi!
Pozdravček

Marija, še nekaj na tvoj mlin. Eni dohtarji pravjo, da obstinenčna kriza pri nosečnici, otročku celo bolj škoduje kot cigaret. Potrudi se pa malo zmanjšaj, pa bo ravno tako u redu.

Srečno in čestitam za nosečnost!

Jaz nobene ne obsojam, ker ne vem, kako je če si redni kadilec. Kofetke sem že pred leti zmanjšala na eno ali največ dve na dan, pa še to je bela kava.

Edino ne morem razumeti in tudi obsojam tiste nosečnice, ki brez kančka vesti pijejo alkohol. Pa ne govorim o tistih, ki naredija dva požirka šampanjca za rojstni dan.

Hojla!

Zgleda, da sem edina, ki ne kadi in ne pije. Čeprav je to dvoumno. Moj partner namreč kadi in verjetno s tem pristanem v grupi pasivnih kadilk. Mi pa obljublja, da ko bom zanosila, bo takoj nehal. Se že veselim, ker me včasih kar malo moti ta dim in kot zanalašč se, ne glede kam se presedem, dim kadi direkt vame.

Pozdrav!

Barbara

Mene tudi blazno moti dim. Pozimi zato zelo redko hodim v lokale, ker vedno pridem ven s smrdečimi oblačili in lasmi. Mož kadi občasno, npr. 3, 4 cigarete na mesec, pa še to ne doma, tako, da sploh ni problema.

Tudi sama spadam v to grupo, sem kadilka, kave pa spijem nekje največ tri na dan. Tudi sam sem obljubila, da ko zagledam dve črtici, gredo cigareti v smeti. Obljubo je dal tudi moj mož, ki je tudi kadilec.
Srečno vsem in upam, da nam bo uspelo nehati kaditi ko bomo noseče!
Tina

Niti jaz, niti partner ne kadiva. Rada imam kavo pa se jih izogibam, posebno po o (čeprav je ravno tako pomembno pred o, saj naredi cervikalno sluz prekislo inta pobije plavalčiče). Pijem, ko je res kriza zaspanosti ali pa jo naredim ZELO belo. Pa vsaj res učinkuje, ker se je telo že odvadi.
iza

Niti jaz, niti partner ne kadiva. Rada imam kavo pa se jih izogibam, posebno po o (čeprav je ravno tako pomembno pred o, saj naredi cervikalno sluz prekislo inta pobije plavalčiče). Pijem, ko je res kriza zaspanosti ali pa jo naredim ZELO belo. Pa vsaj res učinkuje, ker se je telo že odvadi.
iza

Jaz ne kadim, kavico pa spijem eno zjutraj. Nimam nobenih predsodkov do drugače mislečih – je pa baje res tisto o abstinenčni krizi, zdravniki nosečim kadilkam svetujejo (konkretno moji znanki), da naj zadevo zmanjšajo in ne v celoti ukinejo, v izogib abstinenčnemu šoku. Tko sem slišala, če drži pa ne vem.

LP, Andreja

Mislim, da je dr. Pušenjak to že enkrat precej besno odgovarjal in sicer: da to o abstinenčni krizi ne drži in da svetuje nosečnici, ki je vprašanje poslala, da takoj prekine s kajenjem.
iza

Pred nosečnostjo sem kadila in pila kavico. Sedaj se pa lahko pohvalim, da ne kadim, samo eno kavico spijem zjutraj. Z moževe strani nimam pripomb, ker ni nikoli ne kadil in ne pil kavo. Pa še alkohola ne mara, tako kot jaz NE. Sem zelo alergična, če koga vidim pijanega ali pijano, ki je zelooooo grdo videti žensko pijano. Sem pa zeloooo proti pijači, verjetno zaradi tega, ker v otroštvu je v našem domu botroval alkohol, z očetove strani in mamine….
Tako, da o alkoholu sploh rada ne govorim……..

lp, Doroteja

Jaz ne kadim, zjutraj pa spijem eno kavico.Včasih po kosilu spijem kakšen deci vinčka za boljšo prebavo.

Jaz ne kadim in ne pijem ne kave, ne alkohola. Moje mnenje je, da cigarete zelo škodujejo razvoju otroka. O alkoholu pa sploh ne bi razpravljala.

Hja, Barbara,
kako mi je pa to znano ?!!!!!!

Tudi moje zlato doma na veliko kadi in vedno – VEDNO – se kadi vame, kot za nalašč! ha ha
Je rekel, da ko ‘bova’ zanosla, bo pa zmanjšal in kadil še samo na balkonu. In se je prav neverjetno tega tudi držal. Joj, kako mi je bilo všeč. No sedaj sva na žalost spet na začetku a upam, da kmalu tako kot je bilo v času (čeprav kratke, pa vendar) nosečnosti. Sama ne kadim, zelo zelo redko naredim kakšen šluk ec rdečega vina, kavica pa že bolj paše.

čao. alenka

Neverjetno, niste me linčale :))).
No ja, saj se zaradi cigaret in kave že sama zadosti grizem. Doroteja, kako ti je uspelo nehati? Saj vem, da je to za vsakega drugače. Pri meni je najhuje tole, da če za kakšen dan neham, postanem depresivna,brezvoljna, vse je brezveze in me je strah, da bo tole trajalo kar zmeraj. Koliko časa pa pribl.traja tale abstinenčna kriza?
Sama pri sebi sumim, da je za moj neuspeh pri zanositvi (vsaj delno) kriva tudi ta grda razvada, ker opažam, da takrat, ko precej pokadim, sploh pa po kakšni kavi, mi začne srce hitreje zbijat, pa cela sem nekako hiperaktivna, stalno imam ene čustvene vzpone in padce. Samo problem je v temu, da imam že leta dolgo nizek pritisk,in pijem kavo celo na priporočilo zdravnika, da mi ne bil bilo treba jemat tablet za nizki pritisk. Torej začaran krog. Kaj storiti? Brez kave imam pritisk “na podnu”, zmeraj zeham in skoraj stoje spim, da ne govorim o hudih migrenah. kava in cigaret pa mi zgleda tale presnet pritisk preveč dvigneta in sem “zmešana” v drugo smer.
Po mojem tako nihanje tudi vpliva na zmožnost zanositve. Kaj pa zdaj? Pravi čaj ne pomaga kaj dosti, razen če ga spijem na galone.

Pa še ena reč me skrbi. Moja mati je imela pri obeh nosečnostih eklampsijo in bi pri obeh porodih skoraj umrla, saj ji je pritisk v nekaj sekundah tako narasel, da bi jo skoraj kap. Prej pa je imela tudi zmeraj težave z nizkim pritiskom kot sedaj jaz.

A ima še katera take težave? A mislite, da ima to vezo z zanositvijo (naj spomnim, pri meni je neplodnost nepojasnjena, pa se sedaj verjetno lovim za slamice, ampak vseeno).

Uh, sem bila dolga, brez zamere.

LP

Veš, Maja, jaz mislim, da prevelika želja po otroku in stres naredita več škode pri neplodnosti kot kava in cigareti. To sklepam po sebi, saj sem imela neboleče M in urejene cikluse, vse dokler se nisem zaposlila. Že prvi mesec po zaposlitvi pa se mi je začelo z groznimi M, bila sem vsa nervozna in razdražena, saj se mi je zdelo da nikoli ne bom zmogla vsega kar so pričakovali od mene. In od takrat naprej je vsak mesec kaj novega. Zdaj, ko skorajda nimam več stresnih situacij v službi, se pa žrem zato, ker ne morem imet otrok in potem se naredi en začaran krog….

Pa-pa

New Report

Close