Najdi forum

Mena- ženske povejte!!!

Ponca,

mislim, da je v Italiji enako kot v Avstriji,poskusi.
Jaz bi na tvojem mestu vtipkala PHARMACIA Italia ali Trieste… v iskalnik.

Sama sem to naredila za nemško-govoreče področje (zadetkov je bilo kar precej) in jih potem kontaktirala.
Lahko naletiš celo a kakšno spletno lekarno s cenikom.

lp

Q10

Oja, oja, kaja.3, mene praktično vse tako čudno boli, kot pri gripi. Včasih si ne znam razložiti teh bolečin. Sploh v rokah, cela roka, od ramen, nadlahti in podlahti …obup! Včaish mi bolečine omili samo čez posteljo spuščena roka! Zanimivo, vendar tako ne morem spati!

marija (1)

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

Maria (1) hvala, samo da vem za vzrok.
Bomo že prestali…

Zivijo!
Menim, da je vse zdravstvene tezave, ki nas zacno pestiti zaradi emso-ja, nemogoce avtomaticno pripisati kot sestavni del menopavzicnega obdobja…
Ja, tudi mene je ptred dobrim mesecem lep cas trgalo po misicah kakor da bi mi jih hotel nekdo pocasi iztrgati del za delom. Zivi obup!
Ampak mislim, da je slo v mojem primeru bolj za kaksno blago revmaticno seanso…. No, zdaj je ze lepcas mir, ampak ce bi se nadaljevalo, bo pa treba lepo na revma teste. Da se pomaga, ce se ze lahko, namrec…
Torej, tegobe priblizno taksnega tipa so bolj znacilne za obdobja starosti, je pa res, da je tudi obdobje mene v casu starosti! 🙂
Sem zakomplicirala! 😉
LP!

Nak, nisi draga Ponca, zakomplicirano je samo to naše noro obdobje, kateremu bi, če bi predvidele, kakšno bo, kaj rade ušle in se mu odmaknile. A ne gre. Čas ga prinese in čas ga bo tudi odnesel, vmes pa bo treba s tem živeti!

Ampak, kakrokoli že, četudi kdaj postokamo, pojokamo, si česa ne znamo ali ne moremo razložiti, gre pač zato, da je še vedno lepo živeti !

marija (1)

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

Ne se tolažit, da je trganje po telesu nekakšna revma. To so simptomi mene. Vročinski valovi, depresija, hitro bitje srca, trganje po telesu (ko misliš da se te loteva gripa), nespečnost, včasih drgetanje od mraza, izpadanje las, cepljenje nohtov, pogosta vnetja mehurja, mogoče sem še kaj izpustila – vse to so znaki mene. Prav nič prijetno obdobje. Je pa res, da imajo nekatere te simptome izrazitejše, druge pa zelo malo. Od česa je to odvisno – najbrž od genov, kot večina reči. Če si sicer zdrava po zdravnikovem nasvetu jemlješ hormone. Vsak pameten zdravnik se bo odločil, da jih predpiše, če ima ženska res hude težave. Res pa je ogromna je razlika med običajno meno in med meno, ki je sprožena zaradi ginekološke operacije. Pri slednji je hormonska terapija skoraj nujna.
(o naravnih hormonih pa malo za šalo: zemlja vse ven potegne)

Jejhata, jejhata!
Da pa tole bere tudi moj osebni ginekolog, pa ne bi mislila! 🙂
LP!

moje izkušnje z oblivi so takšne, da jih v hipu povzroča sladka hrana. Prekinila sem prijateljske stike z napolitankami in kremnimi rezinami:((
ampak oblivi so zdaj redkejši in blažji.
Glede bolečin pa še nisem nič pogruntala, na žalost me bolijo noge, roke in vrat, na rokah pa celo koža, prav blesav občutek.
Proti depresiji in nespečnosti jemljem homeopatske kapljice (Avstrija, sepia) Če se pravočasno spomnim in jih vzamem, pomagajo, če jih ne vzamem, pa ne, torej le niso vsemogočne :))
Osteoporozo imam precej močno, ampak mi nekak ne gre na živce, ker ne boli in to mi je pri njej všeč.
lepo pozdravljene!

Zdaj me pa že nehajte strašit , kaj vse me še čaka, pa napišite kaj lepega, naprimer kako je ko si v penziji?? Ampak , kaj ko bomo še verjetno vse tukaj med našo ljubo meno kar lepo po službah….
Mogoče je pa tako še bolje, če bi bile doma in imele preveč časa bi še bolj smilile same sebi.
Kako še razen zdravil pripomorete k temu, da so teževe manjše?
Lahko nočko !

Samo s tem, draga Jula, da na to ne mislimo, oz. da se to skupja odmislimo! Živimo, ali vsaj poskušamo živeti tako, kot smo živele pred začetki teh pojavov. Znova in znova si pravim, da bo minilo. In vem, da bo in zato na te stvari čim manj mislim, včasih seveda se ne da kar odmisliti, ampak nekako se zaposlim s čim drugim in kdaj pa kdaj so težave komaj zaznavne. Razne oblivov, no, to je pa zame doslej res neprijetnost,ki kar ne mine.

Jula, neč bat, priti mora, kar ima priti in ne bo šlo kar tako mimo. Vsaka ženska pač po svoje doživlja to njeno obdobje, ene bolj zaznavajo vse te spremembe, druge manj.

marija (1)

da cisto vseh bolecin in tegob ne pripisujete obdobju menopavze!
Pokopali smo znanko, ki je na podoben nacin pripisala zbadanje, bolecine v trebuhu in se kaj obdobju menopavze…
Pa to ni bilo to in se je ubozica z muko poslovila od sveta!
Sicer ne mislim s to opombo, da bi morale za vsako figo letati k svojemu zdravniku, temvec pozorno prisluhniti svojemu telesu, o cem nas opozarja…
Priznam pa, da je sodobna zenska v zrelih letih dandanes tako obremenjena in z mislimi na tisoc podrocjih zivljenja hkrati, da vcasih sploh ne zazna opozoril svojega telesa!

Res je, da so sinteticni hormonski preparati cudezno pomagalo v veliko primerih. Seveda za tiste, katerim ne povzroci na drugi strani negativnih ucinkov.
Ko sem obvestila svojega zdravnika, da sem prekinila z NHT zaradi nenadno zvisanega krvnega tlaka in presla na terapijo z Menalom, je le komentiral: “Fino, super..” :-))
Pa je pred tem tako prisegal na sinteticno NHT, da ne bi smela imeti niti minimalnega pomisleka !
LP!

Morda bom preveč nesramna, ampak zanima me koliko ste stare. Jaz še dva meseca in 50. Imam vse te znake, ki jih opisujete, še najbolj pa me muči trganje po celem telesu in vnetja mehurja, pa za sex mi ni.
Menstruacije še redna.
Lep dan!

Dobrodošla med nami, žaba! Mene tudi vse trga in boli, sem že opisala, kako me vse kosti bolijo, da sem kot uni Kostko iz ene risanke, ki pove Texu: Vse kosti me bolijo, Tex! Ah ja, meni do 50 še malo manjka!

marija (1)

Ha, zdaj bom pa rekla da sem hvalabogu že 55 preč!
Kot pravijo naši bivši bratje : nije svako zlo za zlo…. pride pa mine, ni kaj.

Se pa strinjam, da je precej odvisno od tega, kako katera reagira. Jaz (sem) ponavadi raznorazne bolečine ( tudi mene bolije mišice-hrbet- kot hudič, pa tudi koža včasih tako, da se je skoraj dotaknit ne smem) kar malo poignorirala.
Priznam pa, da si hrbet rašujem z eno zelo dobro medicinsko masažo približno 2 yxmesec.

DRŽITE SE!

:-)))
A koliko smo stare? Ja, mladenke smo, kajne? In to menopavzicne! 🙂
LP!
PS.: Se je vcasih reklo, da bi te lahko po cigarete poslala! 🙂

Stara sem 49 let. Tudi pri so se začeli vročinski valovi, dvakrat po kakih 10 dni v tem letu, drugih težav pa nekako nimam. Da bi jemala kake hormonske preparate, mi še na misel ne pride, saj razen teh oblivov nimam drugih težav. Zdi pa se mi, da zelo pomaga gibanje – ne samo za to tudi za kaj drugega. Po prvem obdobju sem se začela intezivneje gibati – hoja, deloma tek, poleti pa precej kolesarjenja – in valovi so prenehali, če to lahko pripišem gibanju, ne vem, pa tudi zdaj v jesenskem obdobju so trajali kakih 10 dni, nato pa pojenjali. Če se bodo pojavljali tako kot doslej dvakrat na leto, ne bo hudega, seveda pa bi bilo najbolje, če se ne bi več, ampak to je najbrž nesmiselno upati.

Metka2, ti sploh nimaš težav!!:-))) In prav je tako, sicer je pa znano, da vsaka ženska do obdobje drugače dojema in preživlja, da se eni pojavi to, drugi drugo, tretji tretje, četrti … peti… šesti ….. enima pa sploh nič! Bodi srečna, ker imaš med drugimi tvojimi srečami za kaj biti tudi na tem področju.

Dejstvo pa je, o tem sem prebrala ogromno literature, da NHZ tabletke niso zgolj “in” v menopavznem obdobju in niso samo tisto, da imajo ženske o čem klepetati in se pogovarjat! Žal je to med drugim tudi potrebno zdravljenje zaradi hormonskega neravnovesja oz. za uravnavanje hormonskega ravnovesja in zato, da se s tem seveda preprečuje nastajanje ostoporoze!!!! To pa mene lahko prepriča v to, da je MHZ potrebno ! Da ni le modno! Da ni le razlog za žensko stokanje in jokanje! :-))))) Veliko sem o tem prebrala, veliko se bom dala še “poučiti”, nakar se bom v obdobju, ko bo to neizogibno, pač za to verjetno tudi odločila.

marija (1)

Še moja izkušnja z NHT in osteoporozo: ( v podporor azmišljanja marije(1)

pred 6 leti ( po 1 letu NHT) so mi ugotovili da sem na meji osteoporoze. Poriporočili so mi ponovno slikanje po končani NHT ( 6 let).
Prejšnji teden sem bila na slikanju in stanje osteoporoze se mi je v primerjavi z onim izpred 6 let celo izboljšalo.
Torej, ponovna kontrola čez 1 leto.

Hja Ponca!
Problem je v tem, da če bi me poslala po cigarete, bi ti nazaj gredoč že pol škatle skadila……
Pa še naprej en lep sončen dan!

Ej, ej, Marija, kakšno službo pa imaš, da si zdoma od ranega jutra do večera? Saj tega noben normalni človek ne zdrži, sploh pa, če ni več ravno mlad!

New Report

Close