Najdi forum

Mena- ženske povejte!!!

Draga Kaja.3!
Poznam obdobja bedenja, pa zivotarjenja cez cel ljubi dan!
Ce ti bo kaj v tolazbo, ti lahko povem, da bo to grozljivo obdobje zagotovo tudi minilo. Pri meni je ze!
No, sama sem bila leto in pol na terapiji s Triseqvencem. Res so tedaj vse tovrstne tezave cudezno izginile in pocutila sem se fantasticno! A kaj, ko so nastopili tudi negativni ucinki terapije in sicer previsko krvni tlak! Do te meje, ko ga je bilo potrebno od tdaj dalje zdraviti! Pa prej sploh nisem imela tovrstnih tezav. In sem samoiniciativno prekinila s terapijo in zacela jemati Menosoy. Po nekaj mesecih se je zacelo prvotno stanje s pomocjo terapije s sojo tudi izboljsevati.
Po enem letu lahko ocenim, da sem ze ( srecnica! ) brez vecjih tezav. Tiste, manjse, pa kar spregledam ali preslisim, pa je!
Vcasih se mi zdi, da ob sodobnem tempu zivljenja sploh ne registriram, da me spika tu in tam, pa malce vrocine udari v glavo! 🙂
Zberi moc in energijo in postani bolj telesno aktivna. Zagotovo ti bo v veliko pomoc. Mislim, da bo tudi tvoj spanec boljsi, ce se bos zvecer zvalila v posteljo po malce bolj intenzivni telesni aktivnosti…
Pred vstajanjem iz postelje pa opravi nekaj gibov leze in to res umirjenih…
Z nogami, z rokami, z obracanjem sem in tja….
In ce bos slucajno pozna za odhod od doma, se ne pusti maltretirati casu, temvec spelji vaje pocasi do tocke, ko bos lahko z lahkoto “zagnala motor”! :-))
Ne daj se Ines! 🙂
LP!

Ves, Kaja.3,
osteoporoza pa tudi ne udari avtomaticno po prenehanju tvorbe ali dodajanja estrogena! Le brez panike!
Kaksno leto po prenehanju jemanja nadomestne hormonske terpije si omisli pregled za dolocitev kostne mase in potem bos vedela, koliko casa bos se imela mir pred kaksnim eventuelnim zdravljenjem. Vmes bos itak lahko dodajala vsak dan kaksen gram kalcija v hrani vec…Pa gibanje, in bo brez problemov!
Meni je pokazalo merjenje kostne mase, da se mi ni potrebno s tem vprasanjem obremenjevati vsaj pet polnih let, ko bomo spet izmerili gostoto kostne mase…
Srecno in LP!

Bravo, moja Marici! 😉
Prav lep pozdrav od mene!

Uf, kaj me še čaka, sem šele na začetku!! Pa se vam ne pustim prestrašit, lahko pa, da se vam bom čez kakšno leto pa jaz tukajle jokala :-). Koliko časa pa traja vse skupaj? Nikjer nisem našla tega podatka. Tri leta ali 13 let ali nekje vmes?
V knjigi, ki sem jo zgoraj že priporočila: Žensko telo, ženska modrost, je napisana tudi hrana, ki se naj jo uživa, razloženi so sintetični in “naravni” hormonski preparati (z razlago, kako je s temi stvarmi pri nas), delovanje psihe, nekaj je napisano tudi o moških “v meni”. Me prav zanima, kako bi reagirale naše zdravnice oz. zdravniki, če bi prišle do njih oborožene z vsemi podatki iz knjige (npr. hormoni delujejo v različnih komibinacijah – preveč ali premalo tega, različna razmerja med hormoni.. ). Ali naši zdravniki kaj to pogledajo, naredijo preiskave ali kar predpišejo hormone glede na težave, ki se pojavljajo?
Tistim, ki ste “na začetku”, z lažjimi težavami in brez fizične kondicije in rednih aktivnosti iz področja športa, bi priporočila jogo, saj je pri meni naredila čudeže (toliko jo propagiram, da grem že sama sebi na živce :-)) na psihi in fizičnem počutju (sem bolj lene sorte in sem se redno začela ukvarjati z rekreacijo šele pri 40 – toliko kot v teh letih se s športom nisem nikoli prej ukvarjala).
Čim lepše dneve nam vsem želim,
C.

Zivijo, Christy!
Ah, nikar se ne obremenjuj z necem, do cesar se nisi prisla ali pa sploh mogoce ne bos prisla!
Vem za primere zens v menopavzi, v katero so kar takole mimogrede in elegantno vstopile in to brez kaksnih velikih tezav in nadlog…
Kaj hocemo, vsaka zase smo svoj primer in vsaki od nas tece pot staranja na specificen nacin…
No, kar se pa tice tiste tvoje opazke o tem, ce se zdravniki kaj poglobijo v specificna pomozna sredstva za lajsanje tezav v menopavzi:
kakor kdo….Vcasih dobis obcutek, da predpisujejo tisto, zaradi cesar za tem sledi kaksna nagrada….:-)) Ze vem, zakaj sem to napisala!
LP!

Saj te ni hotela nobena prestrašit, Christy, kje pa. Je pa dobro, da si pripravljena, da veš, zakaj to tako in zakaj uno drugače. In zakaj jok in obup in zakaj vse tako težko sprejemaš, zakaj se vse slabo samo tebi dogaja in zakaj ta težava, pa una težava, zakaj noge ven izpod odeje, pa nazaj notri, zakaj vročinski oblivi, zakaj nespečnost ….

Meni je dejal ginekolog, da lahko to traja tudi deset let. Bomo videli. Začelo se je lani, bomo videli …. zdaj sem čisto zadovoljna sama s seboj, le tile oblivi mi pa res parajo živce! Od vsega skupaj mi gre to najbolj na živce, ker v hipu postanem tako zelo mokra, kot bi se stuširala !

marija (1)

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

Tako hudo kot je na začetku ni vseskozi, vendar vsaj napadi vročinskih oblivov ne pojenjajo do smrti. Moja mama jih je imela še pri 80. letih. Ne tako pogoste ampak jih je imela.
Normalno simptomi mene – vročinski valovi, suha nožnica, depresija, in še kaj, popadajo žensko kar dosti let. Potem se omilijo, prenehajo nikoli.
Čisto nekaj drugega je pa ženska mena, sprožena zaradi operacije- odstranitev rodil. To je pa zelo huda preizkušnja skoraj vsake ženske in le redka pride na “izi” skozi, ali se pa nareja, da ji nič ni. Nekatere ne priznajo, da je hudo, kar je velika neumnost. V takem primeru je NHT skoraj neizbežna. Kakšna je zanjo najbolj primerna, ji bo predpisal zdravnik.
Kajenje pa tudi kava, so stvari, katerim se je v meni bolje odpovedat.

RAVNO DANES SEM SE ŽE PRIČELA ODPRAVLJATI V MESTO, POTEM PA SEM UGOTOVILA, DA SE MI ENOSTAVNO NE LJUBI UREJATI, PREOBLAČITI IN MAZATI PO KSIHTU, DA BOM PRIBLIŽNO ZA MED LJUDI, PA SEM SI PREMISLILA IN JO MAHNILA NA BLIŽNJI HRIB, KAMOR GREM LAHKO SKUŠTRANA IN NENALIČENA, SAJ KOMAJ KDAJ KOGA SREČAM NA TEJ POTI. NO NAZAJ SEM PRIŠLA KOT PREROJENA. VEDNO BOLJ IN BOLJ OPAŽAM, DA OB VSEM TEM PEHANJU PO SLUŽBAH, SRBI ZA VELIKO DRUŽINO ENOSTAVNO RABIM NEKAJ SAMOTE V OBJEMU NARAVE. IN HODIT SE NAJRAJE ODPRAVIM SAMA.
PONCA TO KDAJ PRAKTICIRAŠ???
LAHKO NOČKO VSEM SKUPAJ !

Ponca in ostale , jemljete NHZ ? Zakaj ne ? Zakaj da ?

Jaz ne! Zakaj ne? Niti še ne vem, zakaj ne. Skušala sem bom čimdlje obdržati brez vsakršnega hormonskega dodatka, če bom le lahko seveda. Druga stvar je, da se o zadevi še nisem pogovarjali s svojim zdravnikom, ker pa imam te dni enkrat obisk pri njem, se bom z njim pogovorila in potem se bom oldočila, če bodo argumenti ZA prepričljivejši od argumentov PROTI. Nič kaj rada namreč ne segam po tabletah, takih ali drugačnih, le v primeru resnične nuje. Bomo videli.

marija (1)

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

Tisto “strašenje” je bilo bolj s smeškom, kot pa resno. Že dolgo več ne rešujem težav, še predno do njih pride.

Vem, da vsaka ženska doživlja te stvari drugače od druge, pa me vseeno zanima: ko se pojavijo vročinski valovi – je potem to stalno in se stopnjuje, ali lahko poniknejo za nekaj časa ali kako. Sem tudi že jaz noge ven pa not izpod kovtra dajala, pa jopice dol in gor…Sedaj je to prenehalo, pa ne vem, ali je to običajen potek ali ima res kaj spremenjena hrana pri tem zraven (po nasvetu iz knjige sem pričela z uživanjem lanenega semena, sojinega napitka, ovsa).

“Depresivna” sem bila pa bolj kot ne tam do 40, tako, da upam, da je to za mano 🙂

LP C.

Zivijo!
Ah, saj mine, ves…
In to je takole priblizno, kakor z bolecim prodom, ki ga po srecnem koncu kaj kmalu tudi pozabis! 🙂
Seveda tiste zoprne valunge, ko te obliva, tudi izzvene in minejo…Spet odvisno od vsake posameznice posebej.. Mislim pa, da mora vsaka zase nekako pogruntati kaksen stil zivljenja mora imeti, da so oblivi in vrocinski napadi lazji..
Verjetno si ze na dobri poti, da bo kmalu konec. 🙂
Tisto o depresiji pa ni nikakor obvezen sestavni del menopavze.
LP!

Zase sem ogovorila ze v postu Kaji.3…
NHZ je pogosto zelo dobrodosla pri resitvi vsemogocih tegob, ce jih imas v menopavzi, vendar jo tudi vsaka zenska ne prenasa dobro…
Vsaka zenska bi morala pred odlocitvijo o tem ali naj izbere NHZ ali ne dobro prebrati literaturo na to temo, pa zaupati svojemu ginekologu in pac poskusiti…Saj lahko prenehas, ce nastopijo kaksni negativni ucinki in se premislis… Odlocitev je vsekakor nasa in ne na strani zdravnika, kajne?
LP!

Zdravo “punce”,

moja mena se počasi izteka, vseh težav, ki jih naštevate nisem doživljala ves čas, ker sem bila na NHT , po skoraj 7 letih pa sem morala od danes na jutri prenehati zaradi zvišanega krvnega tlaka.

Takrat se je pa zečelo (sem mislila, da bom “plačala” za vse kar mi je bilo prihranjeno) polivanje, nespečnost (sem se zbujala zudi po 15x na noč in bila zjutraj zmahana kot cunja), nervoza, pa nisem tip, ki bi se sama sebi smilila.

Pričela sem z naravnim REMIFEMIN-om, ker se učinki začnejajo kazati šele po 6-8 tednih, mi je moj gin.- hvlabogu- dal hormonsko injekcijo, za 6 tednov(premostitev). Še naprej sem pridno jemala REMIFEMIN in danes
sem iz “ta hudega”ven.

Zadnjo mens. oz krvavitev sem imela pred pol leta, takoj po prekinitvi NHT, danes spim kot angelček, polivanje pa se je omejilo na manjše vročinske vale, ki so kar znosni, nekajkrat na dan, o potenju ni več sledi.

Glede Remifemina:

poleti je bila v Delu polemika o ceni, pri nas je zelo drag (30 tabletk 3800sit).Prvi dve dozi sem kupila pri nas, ker nisem vedela ali bo “prijel”
in ko sem ugotovila pozitivne učinke sem začela kupovati v Avstriji (100 tabletk 14 EUR), torej več kot 3 x ceneje.

Res vam ga priporočam in to čimprej ob prvih znakih, marsičemu se lahko izognete, oziroma bistveno omilite. težave!!!

Pa en lep pozdrav vsem “sotrpinkam”

Iskrena hvala za informacije, Q10, posredovala jih bom tudi prijateljici, ki je zaradi hormonskih tabletk zelo v skrbeh.

Bodi dobro še naprej.

marija (1)

Zivjo!
Seveda tudi sama to prakticiram, vendar med tednom skorajda ne pridem do tovrstnih srecnih dogodkov! 🙂
No, potem si pa z mozem privosciva kar aktiven vikend! 🙂
Meni bi pa prijalo kaksno pohajkovanje po mestu kar tako… Pa ne pridem do tega ze doooooolgo!
LP!

Zivijo Q10!
Ali lahko poves, ce je potrebno jemati Remifimin vsakodnevno, ceprav so ze hujse tezave izzvenele, ostale pa tiste manjse, ki so nadlezne, pa jih lahko se vedno nekako “stoicno prenasamo”?
Hvala in LP!
Op.: Imas pa prav, ko trdis, da so marskikatera zdravila cez mejo veliko, veliko cenejsa kakor pri nas…Tudi sama sem ze to ugotovila.

Ponca,

jaz ga jemljem po 1 tableto zvečer in 1 zjutraj, taka so navodila, pa tudi
“apotekarca” mi je to svetovala.
Moja logika: omili vsake težave, velike in male, velik tako, da imaš manjše, male pa tako, da so še manjše…dlje ko ga jemlješ, bolj je učinkovit

Tole je skopirano iz ene spletne strani, če pa v iskalnik vtipkaš Remifemin, dobiš še več podatkov …

1. What is Remifemin?

Remifemin is a natural herbal product for relief from hormonal imbalances and menopausal symptoms. Remifemin is a remarkable plant extract used by millions of satisfied women around the world. A product of over 40 years of medical research and international studies. Remifemin has proven to be extremely effective in relieving symptoms experienced during pre/peri-menopause, menopause and post menopause. Remifemin is recognised as one of Germany’s foremost natural products made specifically for women’s health.

2. Why does Remifemin produce such excellent results?

Over the last 40 years German scientists have scientifically proven that the range of the natural active ingredients used in the Remifemin formula are extremely effective. These active ingredients have a direct effect on the Hypothalamus and Pituitary gland systems which control the hormone production.

Remifemin works as a hormone balancer or stabiliser, it works with the body to help it to adjust especially during times like menopause.

3. How long will it take for me to see results?

As with most treatments the effectiveness can vary from person to person. Some women have experienced excellent results in the first 1 to 2 weeks whilst others have found more relief after 5 to 6 weeks. However this can vary depending on the circumstance and needs of the individual. For the best results Remifemin should be taken for at least 8 weeks and then continued if effective.

Essentially, the longer it is taken the more effective it is.

O, prav lepa hvala, Q10!
Ali mogoce ves, ce se Remifimin lahko nabavi tudi v Italiji?
V kratkem bom namrec potovala tudi tja, pa bi mogoce mimogrede nabavila se tole…No, sicer pa tudi do Avstrije ni dalec…:-)
LP!

Rada bi povedala, da škatlica zdravila Remifemin s 60 tabletami stane cca 3.800,00sit. Jemljem ga šele pol meseca, tako da učinkov še ni zazanati.
Zanima pa me sledeče, je imela katera med vami bolečine v kosteh tako, da je bolečino težko opredeliti, vse me boli skratka. Zanima me, če je po vašem mnenju možno, da gre za težavo v meni ( da ne bi obremenjevala svojega zdravnika). Kajti, če gre za pojav v meni, bom že prestala, tako pa se mi vse sorte podi po glavi.

Lp Kaja

New Report

Close