Mena čez noč
Žal se mi v bližnji prihodnosti obeta dobesedno mena čez noč. Moram namreč na odstranitev jajčnikov zaradi cist. Stara sem 45 let in me zelo skrbi kakšno bo moje življenje naprej. Slišim namreč, da to prinaša veliko stranskih in neugodnih učinkov. Prosim za vaše izkušnje, kako ste se s tem spopadle, kakšna je kvaliteta življenja, kaj lahko naredim sama ..
Pozdravljeni!
Najboje je, da se preveč ne obremenjujete s tem, kaj vam bo prinesla prisilna menopavza, saj so naši organizmi različni. Nekatere ženske namreč po operaciji nimajo nobenih težav druge celo kopico. V današnjem času je na tržišču za blažitev menopavzalnih težav veliko različnih preparatov od homeopatskih do zeliščnih in hormonske nadomestne terapije, ki nam pomagajo odpraviti menopavzalne težave, tako, da naše življenje teče normalno. Sami zase lahko poskrbite s telesno aktivnostjo, najbolje z jogo in s čim manj stresnim življenjem, z vnosom soje v prehrano pa tudi z uživanjem vitaminov. E – blaži vročinske oblive, C – pomaga krepiti kapilare in zmanjšuje posledice vazomotornih motenj (živci, ki uravnavajo krvni obtok), B kompleks – uravnavajo stres in drugi.
Z lepimi pozdravi,
Lorena Meglič