Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija mena

mena

stara sem malo čez 40 let in se že dve leti srečujem z menopavznimi težavami, še posebej s pešanjem spomina in oblivi vročine. Poleg tega imam tudi probleme z rdečimi očmi. Bila sem pri zdravniku in ni odkril vzroka. Drugih težav z zdravjem nimam.

Ali obstajajo za lajšanje mojih težav kakšni pripravki, se jih da kupiti v lekarni.

Spoštovani,
Za menopavzalne težave je zdravljenje s homeopatijo zelo primerno in imamo tudi zelo dobre uspehe. Potrebna pa je pomoč dobro usposobljenega homeopata, ker vam bo le on znal svetovati pravo zdravilo, zdravljenja hormonskega neravnovesja se je namreč potrebno lotiti temeljito in celostno. Zato vam toplo odsvetujem kupovati v lekarni »kaj homeopatskega za meno«, ker je zelo verjetno, da ne boste dobili primernega zdravila in vam ne bo nič koristilo. Napačno zdravilo lahko tudi zmede organizem in spremeni simptome, zato bi vam kasneje homeopat težje našel primerno zdravilo.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Spoštovani dr. Klemenc!
Stara sem 40 let in pred pol leta sem bila operirana zaradi raka dojke. Kemoterapija in obsevanje nista bila potrebna, obivam pa injekcije Zoladexa, kar mi zdaj povzroča neprijetne vročinske oblive, rdečico in potenje, podnevi in ponoči. Sorodnica mi je iz tujine prinesla homeopatsko zdravilo za lajšanje simptomov mene, ki vsebuje v eni kroglici : Sanguinaria D3 30mg, Sepia D4 30mg, Sulfur D4 30 mg, Ignatia D4 30mg, Cedron D4 30 mg, Lachesis D12 90 mg in Stannum metalicum D12 60 mg.
Zanima me vaše mnenje . Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Pozdravljeni,
na forumu sem že pisal o tem, zakaj odsvetujem jemanje homeopatskih kompozitov. Pobrskajte preko iskalnika. Na kratko – efekt, če apliciramo 7 zdravil naenkrat, je podoben, kot da bi eni vojski poveljevalo 7 generalov, vsak s svojo taktiko. Med soldatesko lahko zavlada velika zmeda.

Glede na kompleksnost temeljne patologije pa bi priporočil obisk zdravnika homeopata, lahko se bolj profesionalno prostopi k lajšanju neželenih učinkov klasičnega zdravljenja ter morda tudi k vzročnemu zdravljenju temeljne bolezni.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni,

farmacevtka v lekarni mi je za vročinske oblive v menopavzi svetovala zdravilo Lachesis c12. Nekaj časa (dva tedna) sem ga jemala vsak dan, zdaj pa ga jemljem že približno pol leta dvakrat na teden. Vročinskih oblivov res nimam več in s tem sem zelo zadovoljna. Menite, da bi zdravilo lahko prenehala jemati? Ker tukaj sem prebrala, da naj bi se za samozdravljenje homeopatska zdravila jemala le krajši čas. Kaj se lahko zgodi, če še nadaljujem z jemanjem? Res ne bi rada videla, da bi se mi ti oblivi spet ponovili in če ni večje nevarnosti, bi kar nadaljevala z jemanjem.

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Pozdravljeni,
precej pogosto se v praksi zgodi, da se lahko neustrezno homeopatsko zdravljenje začne zapletati. Prejšnji teden je prišla na pregled žena, ki jo že dve leti muči izredno zoprn suh kašelj, ki ji povzroča nespečnost večino noči, kateremu nobeden zdravnik ne ve vzroka in nobena terapija konvencionalne medicine ne ponaga, tudi precej agresivna. Po daljšem raziskovanju dogajanja sva prišla do ugotovitve, da je gospa nekaj mesecev pred pojavom kašlja začela jemati homeopatsko cimicifugo v potenci C30 za lajšanje menopavzalnih težav. Zdravilo ji je precej “pomagalo” pri navalih vročice in potenja, sam pa sem prepričan, da je obenem povzročilo ta zoprn kašelj. Gospa je namreč zdravilo ves čas vsakodnevno jemala Cimicifugo C30 dve leti in pol! Brez vsakršne informacije, kakšne neugodne učinke to lahko ima! Prvo pravilo vsakega zdravljenja je najprej ne škodi! Osebe, ki po več let izdajajo isto homeopatsko zdravilo istemu pacientu, bi se tega morale zavedati. Če njihovo izobraževanje tega ne zajema, potem ga je potrebno korenito prevetriti.
Bistvo homeopatskega zdravljenja je, da damo zdravila samo toliko in tolikokrat, kot je to potrebno in nikakor ne preveč. To v praksi ponavadi pomeni nekaj kuglic pri visokih potencah ali nekajmesečno zdravljenje pri nizkih potencah.
C12 je srednja potenca in kot taka ima nevarne potenciale. Če se “zdravite” že pol leta, potem je skrajni čas, da prenehate jemati zdravilo! Če je lachesis pravo zdravilo za vas, se simptomi mene ne bi smeli vrniti, ker jih je zdravilo pozdravilo. Morda bo potrebna še kakšna kratkotrajna ponovitev istega zdravila v višji potenci. Če pa bi se simptomi vrnili kljub višji potenci, to pomeni, da zdravilo ni pravo in da ga ne smete več jemati, ker vam bo škodovalo in potrebujete drugo za zdravljenje vaših menopavzalnih težav. Zaradi vaše varnosti in zdravja pa vam svetujem, da ga zaupate zdravniku homeopatu.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close