Najdi forum

Pozdravljeni.                                                      Stara sem 54 let, pred enim letom sem nehala jemati kontracepcijske tablete cerazzete. Od takrat še nisem imela menstruacije, kot je nisem tudi imela med jemanjem tablet. Je to mena? Znakov, težav nimam nobenih. Sem brez skrbi kar se tiče zanositve? Se da to s kakšnim pregledom ugotoviti? Najlepša hvala za odgovor.

Spoštovani,

torej v primeru dvomov se menopavzo da preveriti s preverjanjem hormonov FSH in LH (ki bosta v tem primeru močno zvišana, praviloma nad 20 ali nad 25). Tudi sicer je že statistično skoraj neverjetno, da bi ženska pri 54 letih zanosila spontano in če že, ima praviloma še reden ciklus.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close