Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Melatonin

Melatonin

Spoštovani!

Ne vem kaj naj naredim zato se obračam na Vas. Že dalj časa me muči nespečnost. Zaspim med 3 in 5 zjutraj spim pa tudi samo 3 do 5 ur. Razlog temu je skoraj enak krvi tlak ponoči kot podnevi, svoje pa naredijo tudi živci. Skratka kako spremeniti bioritem? Ali se to da s 3mg melatonina pred spanjem? Vem da je melatonin modulator, ki ga izloča pituitarna zleza, ki sporoči telesu, da je tema in da je čas za počitek in regeneracijo. No, nekaj v tem smislu. Kaj mislite vi? Uspaval ne bi preveč rad konzumiral. Hvala za odgovor.

LP, miki

Spoštovani!

O melatoninu se zadnje čase veliko govori in tudi že eksperimentira. Glede tako zapletenih težav, kot jih imate vi s spanjem, pa bi bilo skoraj neizbežno, da se pogovorite z zdravnikom. Ne verjamem, da bo melatonin rešil vaš problem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Miki,
meni je melatonin pomagal – iskat ga greš v lekarno na Opčine v Italijo-200 kapsul stane ok.7000 sit. Jaz imam 5 mg-lahko vzamem tudi 2 naenkrat. Vse je pod kontrolo zdravnika. Je pa hipofizni hormon melatonin tudi močan antioksidant – zelo lepo in obširno o njemu piše v slovenski knjigi : Ko zdravila odpovedo -jo dobiš v vsaki knjižnici (Božena Ambroius in Iztok Ostan sta avtorja), pa tudi na internetu ogromno piše o njem.

Vsake toliko, če imam velike težave s spanjem pa vzamem še 5 mg Sanval -3 tedenska kura(takrat melatonina ne vzamem, lahko bi ga pa tudi)- ta je na recept.. Melatonin lahko vzameš tudi čez dan kot pomirjevalo , ker zelo umirja(bolje kot kaj drugega za živce). Po zagotovilu mojega zdravnika je jemanje melatonina popolnoma neškodljivo, nima stranskih učinkov in ga lahko jemljemo neomejeno dolgo. Je neopojno uspavalo , antidepresiv in močan lovilec prostih radikalov.

Če hočeš naslov in telefon lekarne mi piši na e mail in ti sporočim.

New Report

Close