Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Mejna osebnostna motnja

Mejna osebnostna motnja

Lepo pozdravljeni!
Končno se je tudi pri nas ustanovil forum Mejna osebnostna motnja. S slednjo se v življenju sooča ogromno število ljudi. Forum je ustvarjen za vse, ki bi si želeli o motnji pridobiti več informacij in deliti svoje zgodbe/izkušnje. Nenazadnje pa želimo tudi ustvariti okolje, ki je neke vrste skupina za samopomoč, z veliko razumevanja, medsebojnimi nasveti ter podporo.

Kot strokovnjakinji za mejno osebno motnjo bosta na forumu sodelovali izr. prof. dr. Mojca Z. Dernovšek, dr.med., spec. psih. in asist. Maja Smrdu, univ.dipl. psih., spec. klin. psih., obe sicer tudi strokovnjakinji za vedenjsko kognitivno terapijo.

F.Tadeja

Pozdravljeni.
V to temo bomo tudi “prilepili” vse članke, ki se bodo pojavljali v slovenskih medijih, kakšno priporočeno literaturo, nasvete za branje in podobno. Pričela bi z današnjim člankom, ki je bil objavljen na vizita.si. Prijetno branje:

Vizita.si

Seveda bomo veseli, vašega odziva, mnenj, vprašanj… Prijetno branje.
F.Tadeja

Lepo pozdravljeni.

Rada bi vas vprašala, zakaj moje pismo ni bilo objavljeno. Tako težko vsak dan čakam odgovor oz. vsaj kakšen odziv nanj pa vedno zaman. Verjetno le niste zasuti z maili, da bi bila potrebna taka selekcija, ali pa le?

Mici na čakanju

Pozdravljena Mici!

Dobrodošla na našem forumu!
Iskreno se ti opravičujemo za neprijetnost! S kolegico moderatorko sva obe preiskali prispele maile, a tvojega sporočila nisva našli. Pred nekaj dnevi smo prešli na odprt forum in po novem prispelih mailov moderatorji ne potrjujemo več, temveč so objavljeni na forumu, takoj ko so odposlani, brez selekcije. Ker je očitno prišlo do neke tehnične napake, te lepo prosim, če pismo lahko napišeš ponovno!
Veselimo se tvojega odgovora!

Lep dan!

VidaLina

ali je možno da bi me obveščali po emailu novice itd???

Zdravo Brina444

Forum ima možnost, da ti vsako sporočilo, ki se prijavi pošlje na tvoj mail. Vendar se moraš registrirati ( uporabi elektronski naslov, ki je anonimen in kjer ne bodo razvidni tvoji podatki) in potem v svojem profilu izbrati možnost, da se ti vsa sporočila pošiljajo na elektronsko pošto.
Upam, da sem ti pomagala
GittaAna

GittaAna

Pozdravljeni!

Dolgujem popravek: Navedeno v mojem prejšnjem sporočilu velja zaenkrat zgolj za forum Mejna osebnostna motnja-svojci. Na tem forumu moderatorji prispele poste še vedno pred objavo pregledamo. A selekcije med prispelim skoraj ni. Se opravičujem za napako. Prisrčno vabljeni k sodelovanju!
Lep dan!

VidaLina

Pozdravljeni,

sem oseba z diagnozo MOM. Prebrala sem nekaj sporočil tako oseb, ki naj bi imele MOM kot tiste, ki živite z njimi. za nikogar ni enostavno.

Moje življenje nikoli ne bo tako kvalitetno kot življenje zdravega človeka. Ena od prednosti, ki jo imajo ljudi, ki se srečujejo s to diagnozo je današnje osveščanje družbe na področju mentalnega zdravja in nudenje pomoči. Če lahko tako rečem, sem že v letih in v mojih časih se je družba na splošno zelo malo pogovarjala o čustvih, o težavah,….Celo strokovnjaki o MOM niso vedeli ničesar oz. skoraj ničesar. Vedela sem, da sem “čudna”, zakaj pa tako čutim in zakaj se tako obnašam pa nisem razumela dokler nisem pričela pred parimi leti s psihoterapijo. Na začetku mi je psihoterapija predstavljala zavetišče, kjer sem lahko začela govoriti takorekoč o vsem. In govorila, dolgo časa, potem pa je prišel naslednji korak kako spremeniti vzorce, vedenje, ki ne prinaša koristi. Koliko sem uspešna v tem? Uspešna sem toliko, kolikor zavestno v danih situacijah odreagiram bolj konstruktivno, bolj zrelo. To je moj napredek.Majhni koraki. Hkrati bi pozvala ljudi, ki živite s človekom ali je v vaši bližini, vem, da je včasih težko, sam… ne prehitro obupat.
Vemo, da smo vsi individuimi in da vsaka terapija ne ustreza vsem. Potrebno je raziskovat in preizkušat, če imaš kolikor toliko željo po spremembi. In ne biti prezahteven.

Kako pa človek razvije motnje. večina motenj izvira iz otroštva, če ne vse.

lep dan

Pozdravljeni

Od kar vem sem bil vedno drugačen od ostalih, občutek psihične nepopisne bolečine , ki je tako velika, da jo čutiš na fizični ravni, takorekoč, ti ohromi celo telo. Mislim, da jo zato opisujejo nekateri, kot bi imel opekline 3 stopnje po celem telesu, ja nekaj takšnega je.

Zevajoča praznina brez dna, ki jo polniš z vsem, kar ti pride pod roko, a globoko v sebi veš, da ne bo nikoli zapolnjena, ker enostavno ( tako kot pravite ni nikoli dovolj) prave ljubezni, pravih prijateljev, prave službe, pravega življenja.

Nihče ne more nadomestiti pomankanja ljubezni in prave nege v otroštvu, saj takšen otrok bo ostal prestrašen in vedno lačen, do konca svojih dni.

Po skoraj 30 letih notranjih bojev je sedaj ostal samo še utrujen “Starec” sam osamljen in vedoč, da mu nebo uspelo v življenju.

Zato vas naprošam, če lahko z mano delite kakršnokoli izkušnjo, vaše bolečine travme, se je gdo od vas, že zdravil je kakšen izhod iz tega brezna.

Mogoče gdo pozna kakšnega dobrega TERAPEVTA kako te stvari potekajo, je mogoče dobiti napotnico, ali je samo samoplačniško.

Hvala vsem za odgovore

Lp

condemned for life

Pozdravljeni.

Sem študentka fakultete za socialno delo. Letos pišem diplomo in zelo me zanima področje mejne osebnostne motnje. To področje me zanima, ker sem bila 2 leti v zvezi s fantom, ki je kazal precej znakov te motnje. Sama sem se v zvezi zaradi njegovega obnašanja zelo velikokrat počutila nemočno, zato menim da se je najina zveza tudi končala. Celotna izkušnja, ki sem jo doživela me močno spodbuja k temu, da bi to področje še bolj raziskala. Razmišljala sem, da bi bil naslov mojega diplomskega dela “Pomoč ljudem z mejno osebnostno motnjo in njihovim svojcem”. Namen moje diplomske naloge je, da raziščem kakšna pomoč je do sedaj že bila na voljo osebam z mejno osebnostno motnjo in njihovim svojcem, katero pomoč so že poiskali, kakšne izkušnje imajo z dosedanjimi oblikami pomoči in seveda zelo dobrodošli so kakršnikoli nasveti in predlogi glede že obstoječih ali novih oblik pomoči.

Kdor je za sodelovanje zainteresiran bom zelo vesela, če se mi javi na e-mail: [email protected]

Seveda se lahko javite tudi tisti, ki nimate izkušenj s pomočjo, pa imate kakršen koli nasvet ali predlog. Zelo bom vesela in hvaležna vsakega odziva in kakršnega koli nasveta kam se lahko še obrnem.

Lep dan, J.

…da ti ni na tole nihče nič odpisal. Tale forum je res precej neodziven. Tisti drugi, za svojce, je bolj živahen.
V glavnem, zelo me je pretresel ta zapis, ki sem ga šele danes prebrala, ker tudi jaz bolj redko zaidem sem.
Imela sem prijateljico, ki je verjetno podobno doživljala življenje, ampak tega ni znala tako lepo ubesediti kot ti. Še celo priznala si ni. Samo udrihala je po svoji okolici, ko je bila v stiski.
Tako da je ogromno vredno že to, da se svojega problema tako jasno zavedaš. Bravo!

Jaz bi ti svetovala, da poiščeš pomoč pri komu, ki se ukvarja s šamanizmom ali kvantno psihologijo. Dobrega psihoterapevta je izredno težko najti, k psihiatrom bolje, da ne zaideš, ker ti bodo ponudili samo tablete, ki te bodo še bolj uničile. Poiskati moraš načine, kako se boš znal sam zaceliti, ker od zunaj te ne bo moglo zapolniti nič. Soočiti se boš moral s to črno luknjo in zelo nežno pomagat sam sebi, da odrasteš in zgradiš svojo identiteto, s katero boš potem lahko kolikor toliko normalno funkcioniral v svetu. Je pa to res težka pot, tako da držim pesti zate.
Saj morda si se medtem že kam vključil in se že učiš pomagati sam sebi.
Drži se!

Živjo, zelo žalostno se mi zdi, da niso objavili nobenega odgovora na to tvoje pismo. Jaz sem že nekaj napisala in ni bilo objavljeno. Ne vem, zakaj. Morda je pa ta forum umrl. Kar bi bilo zelo škoda. Moderatorka bi morala obvestiti ljudi, ki tu kaj napišejo, da je stvar zaprta in da ne pišemo več zastonj niti postov niti odgovorov.
Verjetno tudi tole ne bo šlo skoz, če moderatorka tega foruma več nič ne gleda.
Upam, da si medtem poiskal pomoč in odgovore na kakšnih drugih forumih. Tudi na sosednjem, za svojce ljudi z MOM, se najde kaj koristnih informacij. Spomnim se, da je dr. Dernovškova nekje svetovala knjigo Get Me Out of Here, kjer je opisana osebna zgodba ženske z MOM in njenega dolgotrajnega, a uspešnega zdravljenja. Jaz sem si jo naročila po pošti in je res dobra.
Upam, da si se medtem že naročil pri dr. Dernovškovi. Mislim, da je ona najboljša strokovnjakinja pri nas za to področje.
Obstajajo pa tudi alternativne metode, vendar tega se verjetno na tem forumu ne sme pisati. Morda moj prejšnji odgovor ni bil objavljen ravno zato, ker sem ti tam svetovala alternativo.
Drži se!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close