Mehur
Moja mama je imela takšno operacijo pred dvema letoma zaradi uhajanja vode. Imeti je morala že plenice, vendar se s tem ni mogla sprijazniti. Potem so jo napotili na operacijo in sedaj je prerojena in presrečna. Operacija ni bila preveč huda in tudi po njej je kmalu okrevala. Po operaciji se ji je še par krat zgodilo, da ji je voda ušla ko je kaj prala v mrzli vodi. Potem ji je zdravnica dala za kratek čas neke tablete in po tem se ji je še to uredilo. Bila pa je precej starejša od tebe blizu 70 let.
Srečno in pogumno naprej!
Operativni poseg je bil v lokalni anesteziji, (od pasu do),nič bolečega, v bolnišnici sem bila 4 dni, doma sem imela še dva tedna izcedek, dva tedna sem tudi jemala predpisana zdravila Ketonal, sedaj tretji teden ni nič posebnega, le da mi včasih še uide voda, nekateri pravijo, da če se to zgodi, ni nič hudega, če se dogaja, pa da ni v redu, no kontrolo imam naslednji teden, bom videla, kaj mi bo rekel operater, takrat lahko še kaj novega napišem. Lep pozdrav.
Tudi mene čaka operacija in sicer v ponedeljek 14.02.2005. Stara sem 30 let. Zelo zelo premlada za ta poseg, vendar leta nič ne vprašajo. Meni se je pa dogaja, da mi mehur in maternica ven uhajata predvsem zvečer. Kako dolgo pa traja zdravljene oziroma kako dolgo si v bolniški, pa kako je potem s spolnim življenjem? Povejte mi?
Meni so odobrili 6 tednov bolniške, kontrolni pregled pri operaterju po mesecu dni po operaciji je pokazal, da je vse v redu, svetoval mi je, da še 6 tednov ne dvigujem več kot 5 kg, počutim se dobro, voda mi zelo poredko uide še po kapljicah, ampak v primerjavi z prej je mnogo bolje, še to se bo mogoče korigiralo z Keglovimi vajami, spolnost sedaj dovoljena, ker je brazgotina zaceljena, na ponovni prelged me bodo poklicali cez 4-5 mesecev. Zdravnik mi je povedal, da so do sedaj naredili več kot 100 takih posegov(bolnišnica Izola, dr. Ravnikar Janislav). Operacijo svetujem vsem, ki imajo težave z uhajanjem vode, zato ker je dostopna vsakomur, ker jo plača ZZZS (stroški operacije z namestitvijo v bolnišnici so malo manj kot 400.000 SIT)in ker pripada tudi bolniška(ki jo lahko izkoristimo za počitek, lažje sprehode,branje, zdravo prehranjevanje…)oz. za vse tiste stvari, za katere mnogokrat v življenju ni časa). Bolečine po posegu so minimalne, 2 tedna se še jemlje Ketonal(proti bolečinam in za lepše celjenje rane).Osebno poznam eno žensko, ki so ji ta poseg naredili že pred več kot 6 leti in in je zelo zelo zadovoljna.Lep pozdrav
Operirajo skozi nožnico, prerežejo vaginalno steno, vložijo trak, ga pritrdijo in vagino spet zašijejo, zato je potrebno nekaj tednov delat večkrat na dan sedeče kopeli v hipermanganu, da se ne bi rana okužila, zato tudi niso dovoljeni spolni odnosi(da se ne zadeva v rano) in zato se tudi jemlje Ketonal( proti bolečinam in da se rana lepše celi). Ko se rana zaceli(približno v 4-6 tednih) kopeli niso več potrebne, seks pa dobrodošel.
(Saj sem že skoraj kot dohtar…kaj delajo izkušnje, a?) 🙂