Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Mehko blato

Mehko blato

Najprej vas lepo pozdravljam;hkrati pa bi rada pohvalila vaš forum.
Imam pa eno vprašanje in sicer;imam redno prebavo;do zdaj nisem imela nobenih zdravstvenih problemov,ampak ko grem na blato imam le redko trdo blato.
Nimam driske;ponavadi grem dnevno enkrat na veliko potrebo,vendar imam pogosto bolj mehko blato.
Ali je mogoče krivo,da dnevno zaužijem veliko svežega sadja in sadnih sokov?Ali je lahko kaj resnejšega?

Spoštovani!

Razlago ste našli že sami. Mehko blato samo po sebi tudi drugače ne predstavlja nekega znaka bolezni in se vam zaradi tega ni potrebno vznemirjati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Najlepša hvala za odgovor!

Spoštovani!

Že nekaj časa me muči vprašanje. Vsepovsod je slišati, da naj bi imelo blato obliko klobase, to kar me skrbi je, da je moje le redko takšno. Moje blato je mehkejše in oblike kot, da bi bilo sploščeno. Široko nekje od 2 do 3cmm in tanko od 0,5 do 1 cm. Na veliko potrebo grem večinoma redno vsak dan 1x, zgodi se tudi 2x ali pa (redko) kakšen dan ne. Na blatu nisem opazila krvi, stara sem 4o let. Ali je oblika blata, ki je takšno vzrok za skrb?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!

Spoštovani!

Oprostite za zapoznel odgovor.

Iz opisanega ne vidim vzrokov za skrb. Oblika in konsistenca blata sta lahko zelo različna. Pozorni smo, če je blato tanko kot svinčnik, ali kot bobki.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani,

star sem 23 let, redno odvajam 1x pa tudi 2x dnevno vendar nekaj časa nazaj sem imel hemeroide. Sel sem k zdravniku in sem tudi dal vzorce blata in izvidi niso nič pokazali. Zdaj po nekaj času mam spet težave pri odvajanju. Sicer hodim redno na blato vendar blato je mehko nima klasične klobasaste oblike kot je imel ponavadi hkrati je mehek brez oblike. Jem redno sadje in zelenjavo in se tudi občasno ukvarjam s športom. Sprašujem se kaj lahko sam storim in če se moram skrbeti ?

Spoštovani!

Ne vidim kakšnih znakov bolezni, ali znakov, ki bi zahtevali ukrepanje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close