Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija MEHKA OTEKLINA

MEHKA OTEKLINA

SPOŠTOVANI
PRED LETOM IN POL SE MI JE POD D.KOLENOM NAREDILA OTEKLINA
VELIKA KOT DLAN, TA PA SE ŠIRI TUDI V PREDEL ZA KOLENOM. OTEKLINA JE MEHKA, NA DOTIK NEBOLEČA. ZASLEDILA SEM, DA POGOSTO RAVNO S TEM DELOM PRITISKAM OB ROBOVE. PRED TEDNOM SEM OTIPALA ZNOTRAJ OTEKLINE TRDNEJŠI KOT FIŽOL VELIK EDEM. OBČASNO SE MI ZDI, DA IMAM OBČUTEK PRITISKA NA GOLEN.
PROSIM ZA MNENJE. HVALA IN S POZDRAVI

Žal niste napisali koliko ste stari in ali se je oteklina pojavila po kakšni poškodbi oz. ali je nastala spontano. Še najpogosteje gre pri oteklinah na tem mestu za tako imenovano Beckerjevo cisto oz. higrom – to je izbočenje zadnjega dela sklepne ovojnice kolena v katerem se nabira sklepna tekočina. Včasih takšne ciste same minejo, lahko jih pozdravimo s punkcijo, včasih je potrebna tudi operacija.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

Stara sem 45 let, ni bila poškodba. UZ je B. cisto izključil. Imam hčerko- odraslo- vezano na inv. voziček in moram biti precej aktivna pri dvigovanju…Na površju je razpredenih snop žilic, se pa zasledim, da pogosto tipam to oteklino.
S pozdravi, hvala

Glede na vašo starost je najverjetneje, da je cista posledica začetnih degenerativnih sprememb v kolenskem sklepu, torej začetne obrabe sklepa. Svetoval bi vam, da opravite rentgensko slikanje in UZ kolena: na podlagi teh dveh preiskav bo možno postaviti zanesljivejšo diagnozo. Svetujem vam, da obiščete ortopeda, ki vam bo potem lahko svetoval tudi glede zdravljenja.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

New Report

Close