Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika meglen vid, dvojen vid

meglen vid, dvojen vid

Pozdravljeni,

tri leta, od začetka poslabšanja mojega vida nosim mesečne mehke leče. Očala zelo malo. Delam po osem ur za računalnikom. Dogaja pa se mi sledeče, sploh po delovnem dnevu. Moj vid je meglen, včasih dvojno vidim, potem mi je pa slabo, pa vrti se mi mal… Čist sem out. Parkrat se mi je zgodilo, da sem pozabila po enem mesecu zamenjat leče pa sem jih imela še kakšen teden dlje. Ali mislte, da je zaradi tega kaj narobe? Bila sem pri splošnem zdravniku, so mi preverjali dioptrijo, ta je čist ok, prav super. Kaj mislite kaj je vzrok mojih težav oz. kaj naj naredim?

Hvala za odgovor že vnaprej,
Dagmar

Vsekakor ste zreli za okulista in to čim prej !

Lp.

Pozdravljeni,

bila pri okolistu. Imam dioptrijo -1, vid se kar se dioptrije tiče ni poslabšal, ni vidnih razširjenih žilic, okulistka pa je ugotovila cilinder na desnem očesu, mislim da je rekla 0,90. Okulistka mi pravi, da imam pač megleno sliko zaradi cilindra in, da se to ne da nič naredit. Da naj večkrat delam pavzo, ker pač delam veliko z računalniko, da moram čimveč mižikat…

A se to res ne da nič naredit? Pa zakaj se mi je pojavil ta cilinder?
Uporabljam pa mesečne mehke leče.

Hvala za odgovor že vnaprej,
Oliva

Zakaj se pojavi, je težko reči, telo se spreminja neodvisno od naše volje. Roženica ali očesna leča spremenita svojo obliko in takrat se pojavi cilinder.

Vsi napotki, ki ste jih dobil so dobri in se jih držite. Cilinder sicer lahko naredimo na leče, tako da bi se dalo tudi to rešit. Kaj pomeni cilinder imam razloženo pod astigmatizem na:

Lp.

New Report

Close