meglen vid
Pozdravljeni!
Ne vem sicer, če mi boste preko te poti lahko kako pomagali, seveda pa imam zelo veliko upanje. V našem kraju je namreč čakanje na okulistični pregled 6 mesecev, kar je absolutno predolgo, glede na to, da se mi zadeva naglo slabša.
Stara sem 28 let, dioptrijo imam 0,5 na enem in 0,75 na drugem očesu + cilindre. Ne vem ali imam plus ali minus. Težava pa je v tem, da se mi zjutraj na levem očesu dela kot ena mrenica ali meglica in ne vidim niti 20%. Če recimo imam oba očesa odprta potem z obema veliko slabše vidim, ker se po moji logiki izenačuje vid, če pa levega zaprem pa vidim normalno. To traja kar nekaj časa, včasih nekaj ur, včasih cel dan. Je pa občutno poslabšanje zjutraj in proti večeru. Še to, ko recimo malo oko “pomencam” se vid za nekaj sekund izboljša, potem pa je zopet težava tu. Oko sem tudi poskušala vlažiti, pa ni pomagalo.
Delam sicer za računalnikom, ampak do sedaj nisem imela nobenih težav. Verjetno pa bi mi zaradi tega delalo težave na obeh očesih.
Najlepše se vam zahvaljujem za vaš čas, ki mi ga boste namenili. V upanju na odgovor in morebitno pomoč, vas lepo pozdravljam!
Hvala, Mirjam
Moram priznati, da težko odgovorim na vaše vprašanje in da bi bil za to potreben pregled in da bi se tako lahko ugotovilo za kaj gre. Lahko pa gre samo za bolj utrujene oči, v kolikor ste veliko pred računalnikom vam svetujem, da vmes delate odmore, da pogledate v daljavo za nekaj trenutkov.