Medvedek Pu in ostali govor-omani – ZA TAŠČO
Ni sicer samo za taščo, mogoče pa boš dobila kakšno idejo:
Recept za srecen zakon
1. Dvakrat na teden obiščeva prijetno restavracijo, si privoščiva malo
vinčka, okusno hrano in dobro družbo. Ona ob četrtkih, jaz ob petkih.
2. Spiva v ločenih posteljah. Njena je v Mariboru, moja v Ljubljani.
3. Pogosto jo kam odpeljem, a vedno najde pot nazaj domov.
4. Vprašal sem jo, kam bi rada šla za obletnico poroke. Nekam, kjer že
dolgo nisem bila, je odgovorila, zato sem jo poslal v kuhinjo.
5. Vedno jo držim za roko. Če jo izpustim, takoj teče nakupovat.
6. Ima električni mešalnik, električni opekač in električni strojček za
peko kruha. Pritožila se je, da je v hiši preveč naprav, človek pa
nima kam sesti. Zato sem ji kupil električni stol.
7. Žena je na novi shujševalni dieti – kokos in banane. Shujšala sicer še
ni, a morali bi videti, kako zna plezati po drevesih.
8. Na obraz si je dala oblogo iz blata in dva dni je bila videti čudovita.
Potem je blato odpadlo….
lp 🙂
Pozdravček ta mlada,
šele danes sem obiskala ta forum. Jaz bi ti predlagala, da se pogovoriš s kom, ki jo zares zelo dobro pozna že vrsto let in ti pove tudi kakšno anekdoto o njej in potem iz vseh takšnih smešnih prigod sestavite zgodbico. Spomnili jo boste na čase nazaj in na prijetne trenutke in še zelo smešno bo. Kaj misliš bi šlo kaj v tem stilu. Mogoče ti bo kakšna sodelavka zaupala kakšno zelo smešno prigodo iz službe, ali kdo iz sorodstva … ne vem samo ideja …
Imam pa na zalogi tudi eno lušno idejo, ki pa ni kot govor, ampak bi lahko bili vpleteni vsi, da ji kaj poveste, pa bom pobrskala po forumu, saj sem enkrat že to spisala na tukaj na forumu.
Kakšne spisanega govora pa nimam na zalogi, se pa meni osebno zdi tako bolj pristno in osebno, če tisti osebi poveste nekaj iz njenega življenja in njenih trenutkov, ker je bolj toplo in čutno … boš sama presodila.
MP
ta mlada, v tem postu me je takrat nekdo prosil za poslovilni govor sodelavki ob odhodu iz podjetja. Predvidevam, da boste praznovali njen rojstni dan … z kar nekaj spremembami lahko ta sestavek sestaviš v vašo prid in za vašo priložnost. Predvsem pa se mi tista idjea s klobčičem zdi tako super, ker sem imela sama to priložnost videti in je bila ganjenost slavljenca res nepopisan. Pa nekako so vsi dali nekaj od sebe ne da bi bili na to pripravljeni vnaprej. Ravno v tem je bil čar, da so bili postavljeni pred to osebo in so ji v kakšnem stavku ali dveh povedali kaj lepega. No pa boš sama presodila ko boš prebrala.
Pujek
Aja še to, ko se plete “mreža” med vami je zelo dobro, da ko stojite v krogu, podajate nitko nekemu nasproti sebe, ne ob sebi, ker bo tako prepletenost večja in mreža zares vidna med vami … veš kako je čudovito to v živo, ko držiš to nitko v roki in te na nek način povezuje z vsemi … res je prelep občutek in nekaj tako nenavadnega in nevsakdanjega in verjemi mi, da bo vaša slavljenka o tem še dolgo govorila vsem, ker bo zagotov to nekaj novega in tako ganljivega. Jedro vsega pa boš ti, ker boš za pletenje mreže zaslužna. Predlagam ti, da si naviješ v klopko kar veliko volne in še namig, jaz sem svoj klobčič naredila tako, da sem vpletla veliko barv in nitke med seboj vezala in je bila mreža potem zelo pisana. Seveda če vas je veliko moraš predvidevati zelo velik klobčič volne, da ne bo nitke zmanjkalo. Malo si zamisli koliko vas bo in kakšna bi bila razdalja med vami in računaj da porabiš na enega sigurno več kot meter nitke … bolje da imaš niti več kot premalo. To je samo moj namig, da ne boš v zadregi. Klobčič je lahko res zelo velik kot žoga in porabiš lahko vse ostanke, ki se potikajo po tvoji hiši in še kakšne prijateljice, da si ne boš delala stroškov s kupovanjem volne.
Zdaj pa res pa pa in poročaj kako je bilo.
Lepo izvedbo vsega ti želim in dosti zabave.
Saj veš radi in lepo se imejte in veliko se smejte.
Pujek
Medvedek Pu, ostala sem brez besed….res! Take dobre ideje pa še zlepa ne!!! SUPER, super! Posebno tisto besedilo na koncu da res piko na i.
Veš, nisem še dolgo “pri hiši” in zato ne vem za nobeno anekdoto v zvezi z njo. Sem spraševala pri žlahti, pa nobeden nič ne zna povedati (no, saj je res bolj “nevtralen” človek). Zgleda, da bo moj govor bolj resne narave in v smislu: “hvala, ker brez vas ne bi bilo mojega moža in hvala, da ste me sprejeli za svojo” – samo povedano z malo več besedami. Res ne vem kaj bi drugega.
Zelo sem ti hvaležna. Bom poročala, če mi je ratalo.