Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi Medsodelavski odnosi in preklinjanje na delovnem mestu

Medsodelavski odnosi in preklinjanje na delovnem mestu

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem dobila zaposlitev v podjetju, kjer so kar zelo vredu delovni pogoji, delovni čas, plača, regres, božičnica..Po daljšem obdobju brezposelnosti sem se razveselila, da bom končno lahko si uredila življenje in začela živeti človeku normalno življenje. Opravila sem en dan poskusnega dela, kjer so mi povedali, da so z menoj zadovoljni. Opravila sem zdravniški pregled in podpisala zaposlitveno pogodbo, ki je za tri mesece za določeni čas, ob tem, da imam en mesec poskusno. Ko sem prišla na delo, pa so me dali v izmeno, v kateri nisem bila prej na preiskusnem delu, ampak kjer sta neka ženska, ki je eno leto starejša od mene in vodja, ki je dober prijatelj lastnika in direktorja podjetja. Delamo torej trije skupaj. Meni ni noben problem delati, delam z veseljem, sem pa po enem tednu spoznala, da so me dali v izmeno, kjer sta ta dva dobesedno nemogoča. Ženska s katero delam je agresivna, zadirčna, na vsako lepo besedo kar prijazno, vljudno ali rečem ali vprašam zabija nazaj, ukazuje, se dere, predvsem pa po cel dan preklinja in govori takšne besede, ko grem že sedaj po enem tednu iz službe, mi v glavi odmeva od vseh piz.d, pičk.mater., kura., fac.of. da mi v glavi odmeva od vsega tega! V tako primitivnem delovnem okolju lahko rečem, da pa še res nisem bila! Fant, ki je vodja in prijatelj lastnika pa potegne z njo, je pa zaposlena v tem podjetju vsega skupaj dobre 4 mesece. Očitno, kot je povedala sama je že prej veliko menjavala zaposlitve, pravi da njena mama je nemogoča, da se ne razumeta, je ločena in mislim, da je nesposobna normalnega in dostojnega funkcioniranja, tako da sem pomislila, da če nima morebiti kakšne psihične motnje. Sama prihajam iz kulturnega, normalnega, študioznega okolja in mi je takšno izražanje v sramoto in se imam za neko normalno osebo in mi tudi Bog in vera veliko pomenijo.

Počasi vidim, da se začenja spravljati name, očitno je, da ji nisem ravno najbolj všeč, spraševala me je že nekajkrat, da koliko časa imam poskusno dobo, o vsem pametuje, vse ve in se na vse spozna, najbolj pametna in če želim kaj povedati neprestano odgovarja zadirčno nazaj na vsako besedo. Tudi pogovarjati se ni z njo možno na normalen miren način, neprestano je zadirčna, govori tako hitro, da jo večinoma sploh ne razumem kaj sploh želi povedati, ker vse zblebeta, vmes seveda s kletvicami. Pametovala je o tem, da koga bodo vzeli v podjetje, da je odvisno tudi od tega koliko je oseba “komunikativna”, kar verjetno si sama predstavlja, da s svojim neprestanim psovanjem in kletjem je res izredno komunikativna oseba, stara je 48 let. Jaz si želim obdržati to zaposlitev, vendar se bojim, da me bi načrtno tale dva očrnila, saj delamo skupaj le mi trije. Ker sem na novo sem lahko samo tiho, ter prenašam vse takšno agresivno in primitivno obnašanje. Prosim, če mi svetujete kako naj se odzovem na takšne medsodelavske odnose v takšnem delovnem okolju.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

V službi preživimo eno tretjino življenja. Če je v službi neznosno in se tam ne vidiš, potem veš, kaj sledi – poišči si drugo službo.

Tvoja sodelavka ima verjetno kakšno motnjo, je obenem tudi nekulturna, neprijazna in vulgarna. Dvomim, da se bo “poboljšala”. Morda pa ima v življenju kakšne hude težave, da je taka, je bila v mladosti zlorabljena, ima kakšno travmo, ali pa izhaja iz razbite, nesrečne družine.

življenje ni ravno hec. Če ti služba in firma sicer v redu in bi rada delo obdržala, potem imaš glede na napisano, gotovo veliko prednosti pred to sodelavko, ki je le 4 mesece v tej službi, se pravi ne gre za neko staro džombo, ki bi ji vse spregledali, ker gre čez pol leta v penzijo. Ni mi sicer jasno zakaj tvoj nadrejeni potegne z njo. Se mogoče boji, da si mu konkurenca? s čim ga je ta ženska prepričala? Če želiš službo obdržati, bi bilo najbolje, da nekako prepričaš svojega nadrejenega, da si boljša izbira kot ta nesramnica. MOgoče te dajo v drugo izmeno? njene izpade pa snemaj. Mogoče ti kdaj pride prav.

Hvala obema za lepe in dobronamerne nasvete. Zaposlitev želim obdržati, ker tudi nimam tako zelo daleč od doma, pa tudi delo je kar vredu, delovni čas od pon. do pet. Danes sem omenila sodelavki iz druge skupine kaj se dogaja, ker smo tudi v podjetju dokaj izolirani in dejansko niti nobenega toliko ne poznam. Dela se v skupinah po trije, kar so tudi idealni pogoji za izvajanje mobinga in podobnega izživljanja. Ta sodelavka, ki sem ji zaupala, da imam tu kar težave, mi je rekla, da naj to takoj javim naprej, ter naj nič ne čakam, ker jih je šlo prav zaradi tega in takšnega odnosa že kar nekaj zaposlenih stran oz. so dali odpoved. Da ne ukrepajo s strani podjetja, se pa tudi meni zdi zelo nenavadno, da kaj takšnega v podjetju dopuščajo. Vsekakor jaz kar zelo garam, delam vse in še to celo delo namesto nje, ker mi ta vodja ukaže, mi govori, da naj še hitreje delam, ko svoje opravim mi pa reče, da sedaj naj ji grem pa tisti pomagat, med tem ko se ona tam lufta, razlafa, reźi zraven in ji njeno delo ostaja, ko pridem tja narest delo namesto nje do konca, se pa nazadnje oba tam pogovarjata in režita, jaz pa delam. In to sedaj po dveh tednih kar sem prišla na novo v podjetje, da bi lahko rekla, da jih ni sram. Edina rešitev je sedaj v tem, da se bodo selili v kratkem na novo lokacijo, kjer bodo odprli dodatno še tri nove linije, ter zaposlili še kar nekaj ljudi. Zato zahtevajo, da se je potrebno naučiti vsega, kar je tudi vse upravljanje s strojem, nastavitve… Sedaj, ko imam 30 dni poskusno je morebiti bolje, da vidim ali me bodo obdržali, da potrpim in se vsega naučim, z muko pridem do tega, čeprav si kaj takšnega nisem zaslužila, zatem pa povem v podjetju, da ko se bi selili, da jaz z njima ne želim delati, pač ne pašemo skupaj in tudi ljudje so si različni po karakterju. Če pa bodo vztrajali, da moram biti striktno z njima v skupini tudi naprej, potem pa nima smisla, da bi tu ostala in da bom hodila v službo z muko, opravljala delo še za nekoga zraven, ki se bo norca delal in zraven režal, ter se do mene tako grdo obnašal in jim potem lahko samo rečem – hvala vam lepa za takšno zaposlitev. Najdite ljudi kje drugje, da se boste iz njih norca delali!

Mogoče pa res, da se počutita ogrožena oz. izvajata napad name, ker sta me spraševala od moje izobrazbe, od lastništva stanovanja, od mojih prejšnjih zaposlitev in izkušenj. Nekaj sem bila sama naivna, da sem sploh kaj povedala, ker ju še nisem poznala. Imam pa fakulteto za organizacijske vede, smer proizvodni delovni procesi, pa še razna dodatna znanja zraven, aktivno znanje treh tujih jezikov, med tem ko imata onadva zaključeno srednjo šolo. In tega seveda nisem mislila poudarjati, samo pa vseeno, da me s faksom obesijo tja in se zraven še norčujejo, pa ne vem, koliko bi bilo tole smiselno na vsako silo vztrajati. Če bi bilo po moje, bi oba letela, kot knofa od gat! Da si kaj takšnega dovolita in nihče nič ne ukrepa se pa tudi vidi kakšna je kultura podjetja!

No tako, da povem, da so me pokvarjenci ven vrgli iz podjetja..brez obrazloženih argumentov. Po ekspresnem postopku. Glede na to, da sem opravljala delo povsem normalno, se trudila in z moje strani ni bilo nobenih napak. Saj bi povedala za katero podjetje gre, samo glede na to, da se gre za “varstvo podatkov” raje ne bom, da me ne bi še tu napadli. Za tako firmo da so takšni nizkotni odnosi, lahko rečem se niti ne sekiram, še oddahnilo se mi je, ker si definitivno zaslužim kaj bolj dostojnega in kulturnega, kot pa biti v takšnem okolju takšnih primitivcev in prenašati vse to!

Kot izkušen zasebni vlagatelj vam ponujam hiter in enostaven način za pridobitev finančne podpore. Posojila odobravam po vsej Sloveniji. Moji pogoji so pošteni in pregledni, zato ste lahko prepričani, da ni nobenih skritih stroškov. Ne glede na to, ali morate premagati kratkoročne finančne težave ali izvesti večje naložbe, sem tu, da vam svetujem in pomagam. Še danes me kontaktirajte, da bi izvedeli več o svojih možnostih in našli rešitev, prilagojeno vašemu finančnemu položaju. reichardklaus1@gmail.com

New Report

Close