Medrol in antibiotik
Spoštovani!
Prebral sem nekaj vaših odgovorov in bi imel eno vprašanje v zvezi z Medrolom. Namreč imam astmo, ki je zelo dobro urejena. Uporabljam Foster 2×1 vpih. Problem se pojavi, ko fašem virozo. Takrat moja astma čist ponori. Začnem hropeti, izkašljevati začnem temno zeleno sluz, piskam, PEF pade za 20 procentov. Takrat ponavadi stopim do pulmologa, ta mi ponavadi da Medrol 32 mg tri dni, tri dni 16 mg, tri dni 8 mg. Zraven pa vedno še antibiotik Fromilid ali pa Ciprobay. Po uporabi antibiotika se stanje hitro izboljša, sluz postane rjava ali pa prozorna in po mnenju pulmologa je to vedno znak, da je šlo za sekundarno bakterijsko okužbo in da je bila uporaba antibiotika opravičena.
No na vašem forumu pa zasledim, da v takih situacijah priporočate vedno samo Medrol in da ni treba antibiotika. Torej kako naj vem, če je potreben ali ne? A ni tako, da se pri astmatikih pogosteje pojavi še bakterijska okužba, sploh pa Medrol tudi omogoča, da se bakterije še lažje namnožijo? Prosil bi, če mi lahko to malo razložite, ker seveda nočem po nepotrebnem jemati antibiotikov.
Lep pozdrav!