Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Medrol

Medrol

Spoštovani,

pri revmatičnoi polimialgiji je medrol pogosto indicirano zdravilo. Čas jemanja je odvisen od kliničnega poteka bolezni. Alkohol vsekakor ni priporočljiv ob jemanju slehernega zdravila. Verjetno sicer ne bo nikakršne škode, če pri kosilu zaužijete kozarec vina.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Spostovani, zaradi izgube sluha kot posledice vnetja srednjega usesa sem dobila medrol. 7 dni 48 mg, potem postopno dol v naslednjem tednu. Sedajsem na petem dnevu. Ali je mozno da me od medrola boli glava, stiska skupaj v celu in kot bi imela tezko glavo. V lica sem zaripla, obcasno utrujena da se moram ulect in potem spet polna energije. Slednje se razumem, vendar glavobol? Ali lahko vzamem se nalgesin?

Medrol naj bi ustavljal menstruacijo, jaz imam veckrat predolgo m. In sedaj ob bolezni se kar ni ustavila. Vendar se tudi z medrolom ne ustavi. Ali je zdravljenje s hormoni sploh mozno (zdravilo za prestavitev m). Naj potrpim se teh…. 9 dni?

Stara sem 37 let, hvala vam za kakršnokoli nasvet in razlago. Ana

Spoštovani,

Medrol je zelo učinkovito protivnetno zdravilo, žal pa ima lahko cel niz neželenih učinkov. Glede na to, da gre za izgubo sluha priporočam dokončati predvideno terapijo.Nalgesin za zmanjšanje glavobola lahko vzamete.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

Spoštovani,

načeloma se uporaba Medrola v nosečnosti odsvetuje. Manjši odmerki zdravila so varni tudi v nosečnosti. Vsekakor pa je potrebna individualna presoja ali nosečnica potrebuje zdravljenje z Medrolom. Sicer ni trdnih dokazov, da zdravljenje z Medrolom v nosečnosti povzroči pomanjkanje rastnega hormona pri novorojencu.

Lp

Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close