Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Medrol

Medrol

Spoštovani!

Odmerki Medrola, ki jih je prejel vaš mož so visoke, vendar ne vidim zadržka za načrtovanje nosečnosti.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

dober dan..
eno soboto zjutraj sem se zbudila z zelo zmanjšanim vidnim poljem desnega očesa. Ko gledam na obe je desna zamegljena kot, da sem se jokala, ko pa zdravo (levo oko pokrijem) pa je na desni belo-siva gosta megla skozi katero ne vidim (centralno).2 tedna že jem 64ml Medrola, 20 Controla, ALPHA D3, Ca CO3, aspirin 100, priporocali še B-komplex..po 2 dnevih se je za odtenek po odtenek vidno polje popravilo in imam občutek, da se ta magla malo razcepila..po 10 dneh se je pa ustavilo..nobenega izboljšanja več.Skrbijo me stranski učinki..razbijanje srca, krvni pritisk in sladkor še nekako imam pod kontrolo, zabuhlost obraza, glavoboli, omrtvičenje desne strani obraza, oteženo dihanje, prebavne motnje(zaprtje), napadi lakote (telo zavajam z sadjem, vodo, prepecencem), pokanje podkožnih žilic po trebuhu, motnje v psihi, v spancu(spim 2 uri na noč), sili na bruhanje, krči v želodcu oz.občutim trebušno slinavko..jutri zmanjšam dozo medrola na 56mg..ne zmorem več.. bodo ti stranski učinki kaj oslabeli z zmanjšanjem doze ali naj prosim za drugo terapijo????

zahvaljujem se vam za odgovor…
obupana 37 letna Malena

Spoštovani!

Medrol je učinkovito protivnetno zdarvilo, ima pa lahko cel niz stranskih učinkov. Pričakovati je,da bodo neželeni učinki ob zmanjšanju odmerka manjši. Vsekakor pa navadno izzvenijo po prenehanju jemanja zdravila.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdrav!

Zaradi poslabšanja astme sem 4 dni jemal Medrol 32 mg. Astma se je umirila, nadzorujem jo s pumpicami. Zanima me, ali lahko kar tako prekinem, ker me že zelo peče želodec od Medrola. Glede astme ne bo problem, bojim se za nadledvično žlezo? Torej lahko po 4 dneh 32 mg kar ukinem?

Lep pozdrav!

Pozdravljeni
…dober mesec dni jemljem Athyrazol, zaradi prekomernega delovanja ščitnice(zdaj še tableto na dan) Na zadnjem pregledu mi je triolog zaradi vnetja oči predpisal Medrol (3x po 96mg, vsak drugi dan, skupaj s kapsulo Ultop). Ko sem tablete uzela prvič (včeraj) se mi je pojavil utrip srca v desnem ušesu in glavobol (ta dvoje je rahlo prisotno še danes), včeraj popoldan sem imela tudi kratkotrajne občutke slabosti ter zvečer povečan utrip srca (107 na minuto; je pa res da sem prej spila kavo, saj je danes utrip normalen).
Stara sem 37 let, visoka 165 in težka 82 kg.
Zanima me ali naj s Medrolovo terapijo nadaljujem ali so stranski učinki zaskrbljajoči in naj jo prekinem.

hvala in lp

Spoštovani “astmatik_vprašanje”!

Po 4 dneh jemanja Medrola 32 mg dnevno lahko jemane prekinete naenkrat.

Lp

Spoštovani “Jurka”!

Medrol ima lahko cel niz neželenih učinkov, ki po prenehanju jemanja navadno izzvenijo. Glede na to, da imate ščitnično orbitopatijo je vsekakor priporočljivo dokončati kratkotrajno zdravljenje z Medrolom.

Lp

Pozdravljeni,

Po osteotomiji goleni se mi je razvil KRBS oz. sudeckova distrofija. Predpisan mi je bil Medrol za 12 dni po padajoči shemi (64mg 5dni,32mg 2dni, 16mg 2 dni in 8mg 3 dni).
Ali lahko jemanje medrola še bolj zavre osteogenezo, glede na to da imam kostno strukturo po par mesecih zelo razredčeno in je celjenje počasno.

Hvala za odgovor

Spoštovani!

Kratkotrajna terapija z Medrolom ne bo negativno vplivala na kostno premeno.

Lp

Jem medrol zacel sem z 32 mg in zdaj zmamjsujem vsake 5 dni za 4 sedaj sem na 8mg spuscaji so se mi zaceli spuscat ko sem biu na 16 mg ali je to lahko stranski ucinek medrola in sele sedaj mi je zacel ozatekati obraz po kokem casu bom videl ali je na meni medrol pustil kaksne vecje posledice osteorporoza… namrec diagnoze se nimam postavljene in tudi nevem kako dolgo ga bom morau se jemati upam pa da cimprej koncam z njim

Mene pa zanima ali lahko spijem kakaen kozarec vina ce jem medrol 4 mg

Spoštovani!

Menim, da vam kozarec vina pri kosilu ne bo škodil.

Lp

Pozdravljeni!
Jemljem Medrol 8mg, ker v Italiji nimajo Medrola imajo samo Prednison. Zanima me koliko mg Prednisona moram kupiti da bo enak nadometku 8 mg Medrola.

Hvala vam za odgovor!

Spoštovani!

8 mg Medrola ustreza 10 mg Prednisona.

Lp

Pozdravljeni g. Pirnat.

Obračam se na vas, da mi malce pojasnite medrol. Načeloma ga poznam, saj sem ga že imela ob prvem zagonu MS. Sedaj po drugem zagonu MS ko sem dobila dvakrat po 3 infuzije medrola (najprej začetek maja, nato še konec maja – razmik 14 dni – drugič še nevritis) sedaj zmanjšujem medrol. Sem na 16 mg in nato še 8. Vprašanje – ima sicer zaščito nolpaza – tekom dneva sem nemirna, povečan srčni utrip, pomanjkanje apetita tekom dneva in občutek stalne napihnjenosti. Vem vse to je medrol. Zvečer pa sem mirna in lahko tudi jem. Občutek ima. Da premalokrat grem na blat in da je presnova prepočasna. Sem ter tja me boli od želodca pa navzdol po dwsni strani. Verjetno je to posledica medrola in nadledvične žeze. Prosim za manjše pojasnilo. Pro prvem sem šlan gastro in so mi odkrili neko bakterijo in sem imela nato antibiotike, a se je prebava nato uredila šele po parih mesecih.

Hvala za odgovor.

Lp, Petra

Spoštovani!

Medrol je zdravilo, ki ima miočno protivnetno delovanje. Lahko povzroči tudi cel niz neželenih učinkov ( vpliv na razpoloženje, želodčno sluznico, zvišuje raven krvnega sladkorja, zmanjšuje kostno gostoto, vpliva na delovanje skorje nadledvičnice….). Vsi učinki so natančno opisani v navoduilu, ki je priloženo zdravilu.

Lp

Pozdravljeni,

meni je zdravnik ugotovil, da ima nekaj manjših polipov I. stopnje v nosni votlini. Prav tako imam alergijo na pršice ter na cvetni prah več drevesnih vrst, zato je moj nos velikokrat zamašen. Stara sem 33 let. Pred morebitno operacijo je ORL zdravnik predlagal, da bi poizkusila s 1 tedensko terapijo medrola in sicer v odmerkih 2 dni 64 mg dnevno, nato 2 dni 32 mg dnevno ter zadnja 2 dni 16 mg dnevno. S to terapijo bi lahko po njegovem polipi “odpadli” in ne bi bila potrebna operacija.

Glede na hude stranske učinke ter visoke dnevne odmerke medrola imam seveda veliko pomislekov ali je sploh smiselna ta terapija.

Kaj vi menite o tem?

Spoštovani!

Medrol je pogosto zelo učinkovit pri zdravljenju nosnih polipov. Stranski učinki so možni, gre pa za kratkotrajno zdravljenje z nekoliko višjimi odmerki. Večina bolnikov pri tej terapiji nima večjih težav.

Lp

Spoštovani,

pred desetimi leti sem dobre 3 mesece jemala medrol 40mg 2x na dan aradi hudega poslabšanja ulceroznega kolitisa. In vse od takrat imam težave s telesno težo. Med zdravljenjem z medrolom sem se v cca 3 tednih zredila za slabe 20kg kljub temu da sem pazila kaj jem. Uspelo mi je shujšati le za 10kg. Pred zdravljenjem nisem imela nikoli težav s telesno težo. Redno se gibam vsak dan prehodim cca 4 do 8km. Sedaj sem 4 mesece po porodu in kilogrami stojijo na “mestu” kljub gibanju. Zanima me ali je možno, da medrol tako upočasni oz spremeni metabolizem? Ali je možno kakšno testiranje?

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.

Lep pozdrav M

Spoštovani!

Menim, da zdravljenje z Medrolom ni vzrok za težave s telesno težo.

Lp

New Report

Close