Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami mednarodni programi

mednarodni programi

27. 6. – 1. 7. 2005 – Mednarodni simpozij o tehnologiji in izobraževanju gluhih, Rochester, ZDA.

17. 7. – 20. 7. 2005 – Kongres o izobraževanju gluhih, Maastricht, Nizozemska.

30. 9. – 1. 10. 2005 – Mednarodna konferenca Svetovne federacije gluhih, Helsinki, Finska.

26. 10. – 30. 10. 2005 – 3. svetovni kongres o mentalnem zdravju in gluhoti, Worcester, Južna Afrika.

http://www.wfdeaf.org./calendar.html

Vsi ti dogodki bodo potekali verjetno brez slovenske udeležbe, ker je pri nas zelo slaba informiranost o dogodkih v svetu. In še veliko takih je bilo tudi zamujenih.

Ali poznaš koga iz tujine, ki bo šel na katerega od teh dogodkov? Zanimivo bi bilo dobiti kaj gradiva od teh simpozijev in kongresov, da bi napisal članek za Odmev tišine, lahko pa tudi koga prosimo, da napiše članek, če ga seveda poznaš.

Vsi ti programi, ki se bodo odvijali, so odprti za vse, če imaš seveda denar. Žal pri nas je bolj tako, da se ne hodi. Za vse drugo pa je denar, čim manj informacij, tem bolje se vzdržuje (umetno) stanje, ki je sedaj.

Zanimivo bi bilo vprašati na zvezi in/ali ministrstvu za šolstvo, morda zdravje za kakšno štipendiranje obiska kongresa.

Pa kaj spraševati, prositi? Zveza gluhih in naglušnih Slovenije ima v planu Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije ima v svojem planu in programu za leto 2005 potrjena sredstva za mednarodno sodelovanje in sicer 3.218.600,oo sit.

Sredstva se sicer morajo porabiti. Za kaj in kam, pa odloča vodstvo Zveze. Običajno gre na pot vodstvo Zveze. Kaj prinesejo domov, pa je drugo vprašanje.

Če je kdo zelo zainteresiran za udeležbo na strokovnih srečanjih kot je zgoraj omenjeno, se naj obrne na ZDGNS in zaprosi za sofinanciranje ali celotno pokritje udeležbe. Seveda, če bo le kakšen posluh.

Možno pa je, da se sredstva zaprosijo še kje drugje, npr. sponzorji, ministrstva, a menim je smotrneje, da to ureja ZDGNS.

Kdorkoli že bo ugriznil v vabo, mu želim veliko uspeha.
Pa srečno pot na delovno srečanje v medanrodni areni gluhih.
Res

Se opravičujem na zmešano besedilo zgoraj. Upam, bo kljub vsemu berljivo.

New Report

Close