Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Posvojitev otroka in rejništvo Mednarodne posvojitve so mogoce

Mednarodne posvojitve so mogoce

Kaj pa varianta, da vzameš tuje državljanstvo in potem posvojiš otroka? Jaz poznam par, ki je to storil pred 3 leti v BIH in posvojil punčko.

JA to je možno. Samo državljanstva ni tako lahko vzet. Imeti moraš tam sordnike, delo, prebivališče….odvisno od države..v nekaterih državah lahko traja to leta

Kitty, spet sem jaz. Vem, da ni nič lahko, ampak splača se potruditi. Mislim, da veliko vlogo pri vsem tem odigra denar, ki je-žal- sveta vladar. s podkupovanjem in poznanstvi se daleč pride. Lep pozdrav !

Ne vem, kako bi jaz sama lahko razložila svojemu lastnemu (t.j. recimo tudi posvojenemu) otroku, da sem srečna in vesela, da ga/jo imam, da pa se ni dalo drugače, kot pa “preko vez in s podkupovanjem”..?

Že v osnovi čisto mimo..A ni?

Oziroma na to vprašanje (če ti ga zastavi en majhen otrok) sploh ni nobenega pravega odgovora, če dobro pomisliš.

Želja je, da NOBEN OTROK NE BI BIL ZA POSVOJITEV!

Sedaj pa dovolj ironičnih, kritičnih in sarkastičnih besed.

ok

Tit, zelo se strinjam s tabo. Doker pa otroci brez starsev so, je prav, da dobijo cim prej starse.

Kar se tice podkupnin, so urejeni postopki posvojitve med drzavami tisti, ki to preprecujejo. Zato je prav, da drzava cim prej vzpostavi cim vec takih urejenih postopkov s cim vec drzavami. Ne bodo ne enostavni ne ravno poceni, vendar je ravno to mehanizem, ki preprecuje morebitne zlorabe.

..pa tudi zakoni in urejeni postopki znotraj države za domače posvojitve.

MDP – hvala!

aktiven link

New Report

Close