mednarodna posvojitev2
Kolikor sem jaz seznanjena trenutno posvojitev slovenskega državljana otroka iz Kitajske ni možna.
Kitjska je namreč ena od držav, katera prepoveduje samostojne posvojitve. Organizacije katera bi bila pooblaščena iz strani kitajskih oblasti pa v Sloveniji ni.
Mi se sicer trudimo s to državo, ampak smo še zelo daleč.
Na Otroškem bazarju bomo mi kot organizacija prisotni. Omenjen je bil zato, da nas kdor bi se rad v živo pogovoril, pozanimal lahko to naredi tudi na tak način. In sicer 14, 15, 16 september, torej od tega četrtka naprej.
Sicer je stran namenjena mednarodnim posvojitvam
kr pri mednarodni posvojitvi je ena zelo pomembnih odločitev izbira države. Pri tem ni pomembna podobnost z nami ampak naš pogled na to državo, naše čutenje z njo. Posvojimo namreč ne samo otroka, ampak tudi njegovo zgodovino, raso, kulturo itd. Mednarodna posvojitev omogoča sprejem v družino otroke druge kulture, jezika in drugačnih tradicij Torej če je nekomu Kitajska všeč, čuti to državo kot svojo in nima pomislekov glede drugačnosti, potem je Kitajska prava izbira in bi bila posvojitev otroka iz Rusije velika napaka.
Pri mednarodni posvojitvi je pa vsekakor potrebno narediti korak naprej od iskanja otroka, ki nam bo podoben.
Sicer pa….si že videl/a otroka iz Rusije? Predvidevam, da ne sicer ne bi pisala o podobnosti.
bbbbrrrrrr, kr si pa nastrojena… sem mislila, da imam danes samo jaz ta privileg :-))
veš kr, posvojitev mednarodna ali nacionalna ni izbira otroka po katalogu, kjer se gleda na to, da bi bil čim bolj podoben staršem, da ja okolica ne bo vedela, da ni njun – biološko gledano…
Čudovito se mi zdi, če se starša za posvojitev odločata zato, ker imata v prvi vrsti rada otroke, ker sta odprta in ker bi rada svoje vrednote in vse kar premoreta dobrega prenesla na otroka obenem pa bila pripravljena se od tega otroka tudi učiti.
Danes govorimo o tem, da meje padajo, rase med seboj so se že zdavnaj zmešale, govorimo tudi o rasni strpnosti, ti pa tukaj govoriš o tem, kakšne probleme bi imel otrok s Kitajske pri nas.
Tja, draga kr, dokler bodo nekateri ljudje razmišljali tako kot ti, jih bodo imeli res. Na srečo pa je le-teh vse manj.
Tudi tebi brez zamere!
Zakaj pa ne otrok s Kitajske? V nasi druzini imamo posvojeno deklico s Kitajske, ki je nas soncek. Danes praznuje 5. rojstni dan. Njena mlajsa rojena sestrica je pred kratkim izjavila: Ko bom velika, bom Kitajka.
Predsodki takih kot si ti so tistkji, ki grenijo zivljenje nasim otrokom, posvojenim in rojenim. Sloveniji manjka rasne raznovrstnosti in strpnosti.