Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Arhiv – Alternativa in zdravo življenje Meditacija – rožni venec – internet

Meditacija – rožni venec – internet

Pozdravljeni,
kot ste se v predhodnjih temah že razpisali, se nekako vsi strinjamo, da je tudi molitev neke vrste meditacija. Iz tega lahko sklepam, da pod to molitev lahko štejem tudi molitev rožnega venca katera mi je v zadnjih mesecih postala sila ljuba, saj mi pomaga osredotočiti se pretežno le na eno stvar, saj me “zaposli” z neko ponavljajočo se “akcijo”. Imam pa en problem: če rožni venec molim sama, se počutim skrajno bedasto, saj se mi zdi, da je to molitev, ki se mora moliti v skupini. Ker doma niso vsi taki privrženci rožnega venca, si malo težko najdem “somolilce”. Kadar molim sama se tudi zelo težko zberem – misli mi začnejo begati in takrat vse skupaj pustim, saj se mi zdi brezsmiselno truditi z nečim, če vidim, da mi ne uspeva. Zelo me zanima, ali morda kdo ve za kakšno stran na internetu (internetni radio) kjer bi se molitev rožnega venca predvajala? Tako bi lahko sama molila, hkrati pa bi čutila pripadnost skupine s katero bi v bistvu skupaj molila. Joj, upam, da nisem preveč zmedeno tole napisala, slišala sem pač, da nekaj takega obstaja, da obstajajo nekakšne internetne radijske postaje kjer ljudje molijo razne molitve. Saj bi se vključila v kakšno pravo molitveno skupino, pa se bojim, da le-te ne bi mogla obiskovati (vsaj redno ne) zaradi posebnih razlogov (prosim, ne recite mi zdaj da si nočem vzeti časa in vložiti energije za molitev).
Upam, da nisem vsega preveč zakomplicirala, da razumete moje vprašanje in pričakujem strpne odgovore.

Hvala vam že vnaprej,
Kapljica

Hojla Kapljica

Meditacija z molitvijo rožnega venca je odlična. No ja, zame zagotovo. A ne v skupini. V skupini je samo žebranje. No ja, zame.
Jaz osebno jemljem molitev rožnega venca kot pogovor z bogom, kot stik z njim, v tišini, v osredotočenosti. In to ne kot monolog, kot dialog. Pristen, globok. Se mi zdi /no ja, moja izkušnja a ne/, da za stik z bogom ne potrebujem skupine, posrednika.

Lepo se imej

en bk

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close