Najdi forum

meditacija in šport

Živ!

A mi lahko kdo priporoča kakšno dobro sprostitveno tehniko, kot so npr. Joga in podobne. Predvsem bi rad izvedel za čim več različnih tehnik in bi se nato morda kaj lažje odločil, saj se nameravam udeležit kakšnega takega tečaja.

Pa še to: a se kdo ukvarja s body-buildingom?

Lp, Janez

Janez

dobro bi bilo če poveš koliko si star, glede na starost je ponavadi odvisno, kakšna rekreacija je primerna seveda še veliko drugih dejavnikov pliva na izbiro.

Zato najprej malo več o sebi,

starost, mogoče teža, mogoče že kakšna aktivnost itd.

Vse je odvisno tudi od značaja, niso vsi za vse. Če pa se odločaš za bodybuilding, pojdi raje najprej na fitnes in se boš šele nato odločil, ali bi bil bilder.

Piši pa se, bomo pogovarjal

primož

Pozdravljen!

Star sem 24 let, težo sem si na vaših straneh izračunal in je idealna. S športom se kar dosti ukvarjam, saj kolesarim, igram košarko ter nogomet, nekaj časa pa sem tudi hodil na neka meditativna sproščanja, vendar sem to opustil. Včasih to še prakticiram in to kar doma.

Glede bodybuildinga pa me je zanimalo to, kako se recimo nekdo sploh odloči za to, saj je meni osebno to zelo grdo – tako napihovati svoje mišice, ki, če jih ne “neguješ”, uplahnejo. Vsaj kakor sem jaz slišal. Zato sem pa spraševal, če bi mi kdo odgovoril kako drugače.

LP, JANEZ

Janez,

odgovarjam ti predvsem glede bodybuildinga. Mišice ne uplahnejo, pač pa se, če jih določen čas ne treniraš, preprosto zmanjšajo (atrofija). Tudi ne vem točno kaj misliš z “napihovanjem”. Verjetno imaš predsodke zaradi slik steroidnih bodybuilderjev. Naj ti povem, da naravno nihce ne izgleda tako, (naravni) bodybuilding pa veliko pripomore k zdravemu načinu življenja. Prvič zaradi učinkov treninga na organizem (povečanje moči, zdravo, krepko telo, povečanje kostne mase) in drugič zaradi prehrane, na katero so bb zelo pozorni.

LP, andrej

Zdravo!

Moja sprostitvena tehnika, ki pa ni moja temveč sem se je naučila z duhovnim treningom, pa ga ne bom reklamirala je naslednja:

Sediš na udobnem stolu ali fotelju oz. nečemu udobnemu, poskusi sprostiti vse mišice približno tako kot če bi v kot vrgel žakelj krompirja in poskusi misliti NA NIČ. Misel, ki pride preprosto spustiš mime (ne diskutiraš z njo). V začetku sicer ne boš tako uspešen, vendar vaja dela mojstra.
Roke naj prosto ležijo na kolenih, glava rahlo sklonjena. Zelo dobro to opisuje tudi KOJC v knjigi UČBENIK ŽIVLJENJA.

Če te še kaj zanima mi piši na moj mail.

Čao! Darja

Ja pa jade.

Zdravo
Tako kot je povedal Andrej AMPAK da ne bo pomote tudi tisti “biseri”,ki so na AAS niso napihnjeni!Imajo ogromno MM mase in moči(umetni rastni hormon+trening+prava prehrana dela svoje).Za vse:mišična masa se NE povesi AMPAK zaradi netreningov in vključno pešanje v zdravi prehrani,preprosto razroji(katabolizem) in zmanjšanja volumna celic(atrofija)tisto kar pa se ponavadi povesi,pa je maščobno tkivo(nezdrava prehrana).Mišična masa se poveča zaradi napora,napornih treningov zato pa da mišica preživi te napore se mora povečati,biti močnejša…..in mi,ki se ukvarjamo z utežmi,delamo to načrtno AMPAK da ne bo pomote,mišična masa se ne povečuje direkt med treningom temveč v času po treningu(regeneracija in s tem povezana protein sinteza).Torej je trening zgolj proces s katerim mi telo prisilimo do nekih sprememb.S tega lahko sklepamo,da za nedelo mišična masa nerabi biti velika,ker je nepotrebno…..Nekaj malega o bodybuildingu in ukvarjanju z utežmi.
Glede sprostitvene tehnika,pa je zame zakon kakšna kitajska oz.vzhodnjaška borilna veščina ,ki temelji na duhovni in notranji moči,kocentaciji,sodelovanje duha z telesom in povezavo mišica možgani.Tudi ZELO IN KORISTNO mi pomaga pri ukvarjanju z utežmi.
Lp(Denis)

pomoje bi bilo najbolje da bi poskusil avtogeni trening. Tega je pa kar nekaj na netu.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

New Report

Close