Najdi forum

Medijski dogodki

Pozdravljeni,

ste prebrali clanek v Dnevniku in gledali 24 ur (petek, 25.3.)? Potem veste, da dogodki, ki spremljajo peticijo, ze potekajo. V ponedeljek glejte dnevnik na nacionalki.

Prijetne praznike!

Kaj smem vprašati čigavo delo je ta članek? Je to v sodelovanju z zavodom ali samostojno delo novinarke?

Pozdravljeni,

sprasujem se kako je prislo do tega, da so se aktivnosti ob peticiji za vzpostavitev mednarodnih posvojitev spremenili v ustvarjanje negativnega mnenja o neplodnih parih in posvojiteljih? Cigavi interesi stojijo za tem?

Kaj ste mislili s tem, ko ste rekli, da nastaja negativno mnenje?

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Andreja ta članek, v dnevniku res ni kaj preveč pozitivno in koristno napisan. Saj sem nekaj o tem že napisala v postu spodaj in tudi poznaš nekatera moja mnenja.
Sama sem dala članek prebrati nekaterim prijateljem ki o temi ne vedo skorajda ničesar in vsi so ga razumeli kot jaz.

Meni se tudi zdi, da članek v Dnevniku ni ravno najbolj prijazen do neplodnih parov. Vsakič, ko spregovori predsednica društva Deteljica se mi zdi, da ima neplodne pare za problematične. Kot da se moški in ženska ne bi mogla imeti rada tudi brez otrok in kot da rešujeta zakon s posvojitvijo. Tako razmišljanje ni vredno počenega groša.

Vsak problem je več plasten in ker ga ljudje ne poznajo, ga narobe interpretirajo. ANj še tako govorimo , bodo novinarji velikokrat napisali tako kot ga razumejo, ne pa tako tot je dejansko v resnici.

Vsak problem pa ima tudi pozitivne in negativne lastnosti.

In če je samo en problem, pomeni da obstaja. Odvisno je samo iz katerega zornega kota ga gledamo.

Ravno to pa je bistvo, ko se problem pojavi v javnosti, ga lahko komentiramo in dokazujemo nasprotno.

Ko sem raziskoval primere pri posvojitvah, sem naletel vedno na dve plati.

Rejniki, ki za te otroke naredijo več kot za svoje in za drugo plat, kjer nekateri rejniki delajo to, zaradi službe – denarja in ne zaradi otrok.

Centri za socialno delo, ki resnično želijo pomagati otroku in drugi centri, ki se želijo tega problema čimprej rešiti in delajo v škodo otroku.

Posvojitveni pari, ki za otroka naredijo vse in ga vzgojijo v dobro častivredno osebo in naletel sem na pare, ki so posvojenca vrnili nazaj v rejo, takoj ko se je pojavil problem…..

Naletel sem tudi na posvojence in rejence, ki so svoj položaj izkoriščali in izkoriščali ljudi, ki so jim pomagali.

Morate vedeti, da ljudje govorijo o tistem, kar poznajo in s čimer so se soočili. Zato je naša naloga, da pokažemo tako dobre plati in slabe. Če pa so slabe, jih ne zakrivamo ampak se potrudimo , da jih popravimo.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

New Report

Close