Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? medicinska sestra na ginekološki urgenci v KC

medicinska sestra na ginekološki urgenci v KC

Spoštovani,

Pred nekaj tedni sem si morala poiskati pomoč na ginekološki urgenci v KC. Razlog je bila krvavitev v 8. tednu nosečnosti, kjer so me pregledali in me naročili čez 2 dni z obrazložitvijo da gre verjetno za SS, vendar obstaja minimlna možnost, da se krvavitev ustavi. Tu je bila pomoč korektna in sestra, ki je bila tisti večer dežurna je bila zelo prijazna, saj sem prišla po pomoč z dojenčkom, tako da so me tudi nemudoma sprejeli.

Ob vrnitvi čez dva dni pa sem naletela na primer, kako medicinska sestra vlada ambulanti in si ustvarja svoj red – v bistvu ni pomembno kdo pride prej. Ker če si četrti v vrsti, in če imaš napačen obraz, oz bolje priimek, si pač kasneje na vrsti in to kljub temu, da so vse gospe, ki so bile pred menoj poslane na enak poseg in so bile bolj ali manj enako urgenten primer (bilo nas je vsaj 15 in čakalna doba je bila cca 2 uri). Še več tista, ki je prišla zadnja zaradi podobnih težav kot jaz – preverjanje betaHCG-ja ji je bila najprej odvzeta kri, kljub temu da je gospa medicinska sestra vprašala kakšen je vrstni red.

In ko končno pridem na vrsto pri zdravnici (krvi mi do takrat še niso vzeli, kljub naročilu zdravnice), ugotovijo delni spontani splav in me seveda pošljejo na čiščenje. Predhodnice pred menoj so vse dobile napotnice v 5 minutah, jaz sem za svojo čakala še cca 1 uro, ob dejstvu da je bilo pregledanih še najmanj 5 pacientk, ki so bile prav tako poslane na čiščenje. Ko pride gospa medicinska sestra z napotnicami, je seveda moja zadnja v vrsti….in ko vprašam, če je potrebno oditi v 3. nadstropje se gospa posmehljivo nasmeje in reče: “Oooo, vi pa že veste kam morate!!””” Zame je bilo to prvič in bilo je grozno!!!

V 3. nadstropju me sprejmejo in pošljejo v 2. nadstropje in od tam sledi izjemno korekten odnos medicinskega osebja in predvsem sester, ki so si verjetno prebrale zakaj sem tam in da mi mora biti verjetno zelo hudo.

Temnolasi, malce starejši medicinski sestri (ostanite neimenovani, vaš priimek mi bo za vedno ostal v spominu) pa priporočam, da premislite kako se pacientke lahko počutijo, ker je bil tisti dan že dovolj stresen, brez vašega nagajanja – bila pacientka, ki je tisti dan izgubila otroka!!!!

Žal je splet okoliščin tisti teden povzročil, da ni bilo moje ginekologinje, ker verjamem, da potem ne bi pristala na urgenci in bi verjetno bil ta neprijeten dan malce manj neprijazen.

Lepo pozdravljeni.

New Report

Close