medicinci!
sdravo 😀
Vem, da je žensekončno tem na različlnih forumih o študiju medicine, a jaz bom odprl še eno 😀 imam neka specializirana vprašanja 😀
Rad bi študiral medicino 😀 Problem mi je da tako dolgo traja 😀 Zanima me, ali specializant prejema plačo? Ker jaz bi se rad okol 25 leta postavu na svoje noge:D
Če je kdo študiral medicino v lj ter se prepisal v mb (ali obratno), naj pove, kje je glavna razlika 😀
Tisti, ki ste iz oddaljenega kraja, kolk vas pride študij ?
In še (BONUS), če odštejete predavanja, spanje, prehranjevanje, pot do šole ter nazaj, UČENJE…. koliko imate prostega časa na dan?
Kakšna je prehodnost v višji razred?
pa hit pište no! Lahka študnetke tut 😛
čao
kako pa je z vpisom v MB?
ali je lažje priti gor?
kaj pa če je z unga konca doma, a?
Torej, dragi potencialni bodoči študent medicine 🙂 ( aja, glede na to, da so se letos vpisi že žaključili, predvidevam, da še nisi tik pred zdajci pred študijem in imaš še najmanj kako leto časa, da vse skupaj premisliš 🙂
Ok, jaz sem nekako s študjijem že pri koncu, čakajo me še zadnji sklopi vaj in še nekaj izpitov, ampak tole zadnje leto sem si namenoma vzela malce bolj ˝frej˝, ker vem, da kasneje najbrž kar nekaj časa ne bo take situacije. Drugače pa..ja, prvih nekaj letnikov moraš bit kar malce discipliniran, da recimo daš sproti vse izpite čez, ampak se da! Če se organiziraš, se da imet čiston normalno življenje, čas za športanje, privatno življenje, žure…Ni študij medicine nek bav bav v smislu…samo knjige…ampak res pa je, da pa vsega preevč na izi tud ne smeš vzet. Prehodnost v višje letnike je čisto ok, seveda če narediš izpite 🙂 Ni pa ponavadi enkega podj* in osipi tudi v nižjih letnikih niso veliki, kasneje pa sploh ne.
Aja, ja specializant prejema plačo. Sicer še nikaor ne polne ˝dohtarske˝, nekaj pa že. Če pa nameravaš do 25-leta postat specializant, potem boš moral bit pa res res res priden 🙂 Če te študij res zanima, go ahead. Ti ne bo žal.
Sem pa iz lj okolice, tako da ne vem nič o tem, kok bi me prišlo bivanje in vse ostalo in kako je z prepisi…
Aja, na forumu http://www.medicinci.com ali pa na http://medenosrce.dsms.net ti bo znal ziher kdo kaj več povedat.
Pa lep pozdravcek.
jupi,najlepša hvala! V bistvu sem zvedel vse kar me je zanimalo. Vsa tvoja predvidevanja so resnična 😀
Razbral sem tudi, da čeprav študij traja 6 let, da ni praksa da bi se v tem času študij dokončal pri večino študentov? No, recimo da vas/ jih je blo v prvem letniku 100, kolk jih bo zaključlo študij po 6ih letih?
aja, kdaj se odločiš, kako se boš specializiral? in če se ne specializiraš, si po 18ih letih šolanja brez službe? 😀 verjetno se motim 😀
uživaj ! **
ja, sem neki vmes doma 😀 sam pravijo, da je študij v MB bolj prijazen… zato bom verjetno šel v MB 😀
Plača sekundarija (zdravnik pripravnik) cca. 180.000 sit
specializanta ( z dežurstvi, 5krat v tednu + 1 vikend) cca. 300.000
Forum je zaprt za komentiranje.