Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje med čakanjem na pregled

med čakanjem na pregled

Pred 4 meseci me je nekaj tiščalo v grlu, šla sem k osebni zdr., tsh je bil normalen, potipala ščitnico – njej se ni zdela povečana, nehalo me je tiščati in stvar pozabljena.

Zdaj imam že 3 tedne boleče vratne mišice, na pritisk boleče bezgavke pod čeljustjo na desni strani, endokrinolog pravi, da imam difuzno povečano ščitnico 1.-2. stopnje, ko mi je to povedal in mi tipal ščitnico (in nato sem si jo še sama vsake pol ure) imam ves čas občutek tiščanja in kot da me boli grlo.

Čez 2 meseca sem naročena na pregled na nuklearni m.

Zanima me, kaj lahko pričakujem ob tem. Ali je lahko toliko nevarno (vnetje), da je 2 meseca predolga doba za čakanje (endokrinologu sem pozabila povedati za bolečo bezgavko, ker nisem bila na pregledu zaradi ščitnice).

Hvala. lp

Jaz sem se ubadala z vnetim in bolečim grlom, tiščanjem v vratu, občasno povišano temperaturo….. vrsto let, vendar sem pri os. zdravnici vedno bila odpravljena le z virozo. Ko bi vedela toliko kot vem danes bi sigurno ravnala drugače.
A žal sem obsojena na doživljensko jemanje tablet.

Naredi vse v smeri, da ti ščitnica ne preneha delovati. Veliko je tudi prehrana.

Obišči društvo Metuljčica kjer bom našla marsikateri odgovor na svoje težave:

http://metuljcica.mojforum.si/

Kaj pa so potem ugotovili? In s kakšno preiskavo? Jaz sem naročena na merjenje tsh in na ultrazvok (ker se tipa povečana ščitnica). In kako točno bi ravnala (hrana)?
Hvala za link!

Spoštovani!

Glede na to, da imate normalne vrednosti TSH in blago povečano ščitnico mislim, da lahko počakate na pregled pri tirologu. Tudi, če gre za Hashimotov tiroiditis, ki je v evtirotični fazi, v dveh meseci ni pričakovati posebnih sprememb. Možno je, da je vzrok za vaše težave iskati drugje. Povečane bezgavke pod spodnjo čeljustjo navadno niso v povezavi s ščitnico, ampak zaradi sprememb v ustni votlini, zobovju, žrelu… Priporočam obisk pri izbranem zdravniku, ki bo ocenil velikost in zgradbo bezgavke in opravil dodatne preiskave.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close