Najdi forum

shujšala sem14 kg, tudi po ccentimetrih se mi veliko pozna. a meča niti enega samega centimetra nisem izgubila. zato prosim za nasvet kaj naj delam, da jih stanjšam ker so res obupna? vsako nedeljo hodit hitro hojo v hrib po 2 uri, med tednom pa vsaj 3x orbitrek po eno uro. prehrana je pa itak poštimana, veliko vode…… pomagajte?

Draga č,

si si sama odgovorila z nedeljsko hojo v hrib….
Mislim, da so v vsem tem obsegu same mišice.

Poznam dekle, ki je nekoč trenirala tek na smučeh, dan za dnem tek, tek in tek in mišice so ji ostale- za vedno.
Tudi jaz imam močna meča, ampak se zato ne sekiram, ker so na njih mišice.
Kaj narediti za zmanjšanje obsega? Mogoče pozna katera čudežni napoj, jaz ga žal ne.

lp

Carpe diem!

ja amak imam res velik obseg 43cm. da ne govorim o kakšnih škornjih ker ti res ne pridejo v poštev, jih ne zapnem. bom nadaljevala stem kar počnem mogoče pa noge potrebujejo več časa da se špehec stopi v nasprotju s prsmi, ki ji skoraj nimam več://///////////

Če boš hodila se ti bo še naprej delala mišica. Če imaš na mečih še kaj maščobe jo boš stopila samo z veliko potenja. To ti povem ker sem sama športnica in imam vsako leto močnejša meča.

čisto mimogrede: jaz na tekačih še nisem videla debelih meč, tako da … 🙂

Jaz pa!
Imam dobro prijateljico, ki ima na pogled obilna meča, čeprav so pa njih same mišice….podobno stanje se dogaja pri meni, tako, da dobro poglej kakšno tekačico, pa boš videla, da niso vse koščene kot praviloma velja…

Carpe diem!

Jaz sem imela malo resnejše tekačice v mislih – tisti, ki vsako pomlad malo tekajo, pač niso telači, no. 🙂

Jaz sebe nimam za pomladansko tekačico, ker tečem praviloma 5x na teden in to že 15. mesec… pa imam glede na lani precej močnejša meča. Zakaj? Moje osebno mnenje je, da pri hoji ali teku v HRIB najbolj delajo meča in so zato seveda tudi mišice tam najbolj razvite. Običajno smo taki tekači na kratke proge (6-10 km) in imamo tudi tempo relativno hiter.

Maratonci (vsaj tisti trije, ki jih jaz poznam) tečejo po ravnem, precej daljše proge (med 20 in 25 km), zato pa tudi tempo precej zmernejši. Jaz mislim, da močna meča nastanejo pri intenzivnih in kratkih naporih.

Morda se pa motim. Kdor si želi oklesati samo stegna in zadnjico, je morda kolesarjenje bolj primerno. Ali pa lahek tek po ravnem. Meni ravnina ni izziv, jaz obožujem hribe!

Se pridružujem tvojemu mnenju, Anina!
Tudi sama se prištevam med gorske tekače in ne sodim v tako zvane pomladanske, ker praviloma tečem vsak drugi dan, ob vikendih imam intenzivnejše “treninge” in tudi jaz prej nisem imela tako mišičastih meč.
K vsemu najbrž priporome tudi hoja v gore, ki jo naravnost obožujem.

lep dan!

Carpe diem!

Še nekaj:

gotovo ima prste vmes tudi genetska zasnova. Spomnim se dekleta iz osnovne šole, ki se ni ukvarjala z nobenim športom, je bila prav preklasta suhica, je pa imela obseg meč večji kot obseg stegna. To je bila edina oseba, ki sem jo kdaj videla, da ima obseg meč večji od stegen. Pri njej je bil edini možni vzrok: genetika.

Torej, tudi doto prednikov je treba vzeti v zakup, se jim zahvaliti, ker so nam sploh podarili življenje, ljubit sebe takše, kot smo in se seveda truditi, da bomo jutri boljši (v vseh pogledih) kot smo danes…

Kolo, mene je v mečih kar pobralo.

New Report

Close